<<--Cikkek /  <<--Címoldal Szigetköz  
 


 
KISALFÖLD napilap - 2016 05.18.

Pünkösdi lett a rapsicok királysága, a mosonmagyaróvári rendőrségre vitték őket

Cséfalvay Attila - 2016.05.17.

Két Szlovákiából érkezett férfit fogtak a megyei horgász szövetség halőrei pünkösd vasárnap a Bagaméri ágrendszerben. A rapsicok a lerakott nyakzóhálókat vizsgálták, abban 15 kilogrammos pontyok is voltak. Elkapásuk után azt mondták, azért itt próbálkoztak, mert Magyarországon ,,gyengébb a büntetés."


Prém Árpád, a megyei horgász szövetség hivatásos halőre elmondta, vasárnap arról kaptak bejelentést, hogy a Bagaméri-ágrendszerben valakik nyakzóhálóval rekesztették el a Dunát. Négy halőr lépett akcióba. 

„Már reggel „ráültünk a helyre", onnan vártuk, mikor érkeznek meg a háló tulajdonosai. Délután öt óra körül egy szlovák rendszámú autó jött utánfutóval, azon egy csónakkal. Vízre tették a ladikot, majd a hálóhoz evezett a két férfi. A magyarul beszélő rapsicok a háromnegyedét fel is szedték – ezt videóra vettük –, ám egy több mázsás fa is beleakadt, így nem tudták kiemelni. Úgy döntöttek, később visszajönnek. Kieveztek, a parton aztán rajtuk ütöttünk. Kiderült, egyikük Nyáradon a másik Dunaszerdahelyen lakik.

A rendőrség segítségét kértük, végül a két férfit bilincsben állították elő a mosonmagyaróvári kapitányságon" – mondta Prém Árpád. A halőrök végül felszedték a hálót: abban öt pontyot (köztük két 15 kilogrammost), egy öt kilogrammos busát, egy ugyanilyen súlyú harcsát és szép dévéreket találtak. Ezek összértéke több százezer forint. A halőrök a rendőrségen és a megyei kormányhivatal illetékes osztályán is feljelentést tettek

 

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika