<<--Cikkek /  <<--Címoldal Szigetköz  
 

Dunakiliti értékek az emlékkönyvben

Mészely Réka - Kisalföld napilap - 2016.01.25.

 

A 850 éves Dunakiliti értéktára címmel jelent meg egy színvonalas emlékkönyv a szigetközi településen. A kötetet minden helyi család karácsonyi ajándékként átvehette.

Javában készül a Virágos Magyarországért verseny fődíjas falva a nemzetközi zsűri nyári látogatására. A napokban az előző évben Magyarországot képviselő településen, Balatongyörökön vendégeskedtek a dunakilitiek.

Hasznos  tanácsokat kaptak

– Sok hasznos tanáccsal láttak el a balatongyörökiek, akik a versenyre való felkészülésben a közösség építő erejét hangsúlyozták. Tudjuk, hogy amit a következő félévben megvalósítunk, az mind itt marad nekünk értékként. Február tizedikén lesz az idei költségvetésünk első olvasatának tárgyalása, majd huszonnegyedikén fogadjuk el a büdzsét. Addigra a tervezett munkáinkra árajánlatokat kérünk. Még nem tudjuk pontosan, hogy mennyi pénzt tudunk fordítani a falu további szépítésére, de mindenképp milliókról beszélünk – emelte ki a Kisalföldnek Kovács Andorné dunakiliti polgármester.


Minden megszólított készségesen segített. Lelkes csapattal dolgoztam, ez is motivált – vallja a kötetet összehangoló Suri Andrea.

 

A településvezető hozzátette, hogy a minap egyeztettek arról, hogy a falu mely pontjait mutatják meg a környezetszépítő verseny nemzetközi ítészeinek. A településvezető bízik a falu összefogásában.

 A könyvet mindenki ajándékba kapta

– A várhatóan július elején hozzánk látogató zsűri tagjait is meglepjük a nemrég megjelent 850 éves Dunakiliti értéktára című kiadvánnyal. A százoldalas képes emlékkönyvet ezerháromszáz példányban adtuk ki és valamennyi dunakiliti háztartásnak karácsonyi ajándékként átadtuk. Aki esetleg még nem kapta volna meg, a községházán hozzájuthat – tette hozzá a polgármester.

Elképzelhető a folytatás

Az új könyv dr. Karácsony István Dunakiliti (Kiliti) története című kiadványának kiegészítése. Míg az utóbbi elsősorban helytörténeti leírás, a most megjelent főként képekben tárja elénk a falu kincseit. Mindez a helyi fiatalok munkáját dicséri, a szerkesztésben az oroszlánrészt Suri Andrea vállalta.
Kovács Andorné megjegyezte: további ötletek érkeztek még és elképzelhető, hogy lesz folytatása a könyvnek.


 
KISALFÖLD napilap - kisalfold.hu - 2016 01.25.

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika