<<--Vissza  Cikkek-2013 /   <<--CÍMOLDAL-SZIGETKÖZ

 


 Vízen a város: Több mint 80-an szálltak hajóra a hétvégén. A regattát a Vogel-Noot gyakorlott csapata nyerte.

 

„Voluta-sziget" őshonos fákkal

Több mint nyolcvanan szálltak hajóra szombaton a „Vízen a város" nevet viselő rendezvényen Rajkától Mosonmagyaróvárig.

MOSONMAGYARÓVÁR ÉS KÖRNYÉKE

MUNKATÁRSUNKTÓL          2013. 04. 23. 

-  Szezonnyitó rendezvényünkhöz, melynek célja a vízi sportok népszerűsítése, a helyiek mellett győriek és budapestiek is csatlakoztak. Bízunk benne, évről évre egyre többen leszünk - hangsúlyozta érdeklődésünkre Taródy Zsolt, a „Vízen a város" nevet viselő program egyik szervezője. Mint megtudtuk, a sárkányhajókkal, kajak-kenukkal érkező csapat pihenőt tartott a Macskaszigeten.

- A Macskaszigeten alakítjuk ki a leendő „Voluta-szigetet", melyet bekapcsolnánk a vízisport-életbe. Az itt tervezett öko-parkban több mint ötvenezer őshonos szigetközi fafajtát ültetünk el, köztük fekete nyárt, tölgyet és. kőrist. Ehhez segítőket varunk - hívta fel a figyelmet a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület elnökségi tagja, akitől azt is megtudtuk, hogy a szombati regattát a Vogel-Noot gyakorlott csapata nyerte.

Taródy Zsolt továbbá kiemelte, hogy elindult a nevezés a Vo-luta-fesztiválra, néhány csapat már az edzéseket is elkezdte.

Egy osztrák-magyar közös projekt révén 21 vízitúra-vezetőt is képeznek. A fejlesztés által tovább bővül az MVSE hajóparkja, fiataloknak vízi táborok szervezését is tervezik. Mosonmagyaróváron pedig a város „körbehajózhatóságának kivitelezése is hamarosan indul.

 

Forrás: kisalfold.hu (KISALFÖLD napilap)

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika