<<--Vissza  Cikkek-2013 /   <<--CÍMOLDAL-SZIGETKÖZ

 

Van remény!
Eredményes volt a helyi politikai lobbi egy jó ügy érdekében.
 
Nyerges Csaba - 2013.04.12.


Azt hallottam eddig mindenfelől, hogy hiába is fogott bele a Kisalföld tavaly az országos népi kezdeményezésbe a Szigetközért és gyűjtött 83 ezer aláírást (hitelesítve 71 ezret). Eldöntött tény, hogy nem lehet hozzányúlni az Öreg-Duna medréhez.

 

Hiába is szeretnénk, ördögtől való lenne összenyitni a szigetközi és a csallóközi ágrendszert, és az is csak ábránd, hogy torkolati műtárgy épüljön a Mosoni-Dunán Győrnél kirándulóhajókat mozgató hajózsilippel és vízszintszabályozással. Felpezsdítve a folyók városának idegenforgalmát, vízi turizmusát, sportéletét. A hajthatatlan Illés Zoltán, a Dunáról egy személyben döntő erős ember már többször megüzente, hogy ne is álmodozzunk.

Ezt hallottam és már-már beletörődtem, amikor kedden megjelent a színen az államtitkár és bejelentette, hogy a következő öt évben az eddigi helyszínén, a soproni Lövér kempingben maradhat a VOLT Fesztivál. Tette ezt annak ellenére, hogy a felügyelete alá tartozó környezetvédelmi hatóság tavaly határozottan kijelentette: eddig és ne tovább! Új helyszínt kell keresnie 2013-ban a VOLT-nak, nem adnak ki több engedélyt. Most mégis kiült a pulpitusra Illés, és mintha mi sem történt volna, sok sikert kívánt a Lövér kempingbe meghirdetett fesztiválnak, majd belemosolygott a kamerába.
Jobbján a soproni polgármester ült és a háttérben biztosan büszkén kacsinthattak össze a térség országgyűlési képviselői, kormánypárti politikusai.

Eredményes volt a helyi politikai lobbi, még az erős ember által felügyelt hivatalt is sikerült meghátrálásra bírni egy jó ügy érdekében.
Kíváncsian várom ezek után, hogy kilencven kilométerrel keletebbre, a szigetközi politikai lobbi mire lesz képes Duna-ügyben. Helyben közmegegyezés van ugyanis, a politikusok, képviselők kiálltak már többször a öreg-dunai vízszintemelésért és a győri torkolati műtárgyért, ahogy a soproniak is hitet tettek a VOLT sopronisága mellett.

A Szigetközben mégsem történt meg a csoda. De majd most, a soproni bejelentés után. A helyi összefogásnak az Ezer sziget országában és Győrben is eredményre kell vezetnie, ahogy a hűség városában történt. Mert ugye semmiféle egyéb szál, semmiféle mozgatóerő nem volt a háttérben ott sem? De ha VOLT is, miért ne lehetne a megye másik felén ugyanúgy!

Forrás: kisalfold.hu (KISALFÖLD napilap)

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika