<<--Vissza  CIKKEK-SZIGETKÖZ /   <<--CÍMOLDAL-SZIGETKÖZ

 

Új árvízkapu a csatornán


Olvasói SMS - Tudja valaki, mit építenek Győrben az Iparcsatorna medrében? Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megerősítette a lapunkban már korábban megjelenteket, vagyis hogy az említett területet két projekt is érinti.
 
kisalfold.hu - 2013.01.10.


Olvasói SMS. Tudja valaki, mit építenek Győrben az Iparcsatorna medrében?

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megerősítette a lapunkban már korábban megjelenteket, vagyis hogy az említett területet két projekt is érinti. Az egyik az Országos Vízügyi Igazgatóság szervezésében történő, árvízvédelmi fejlesztést jelentő "Duna-projekt".

"A régi híd helyén árvízkapu létesül, melynek elkészültét követően (várhatóan 2013 vége) az árvízvédelmi töltések elbonthatóak lesznek.

Az árvízkapuhíd korábbi funkcióját is ellátja, így azon továbbra is lehet majd közlekedni. A jelenlegi mederbetöltés a munkatér kialakítása érdekében történt. A másik a "Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitáció".

A projekt keretein belül a felhalmozódott iszapot eltávolítják, a partok rendezése és a befolyó csapadék szűrése is megvalósul. A munkálatok befejezésének várható ideje 2014 vége – áll válaszukban.


Forrás: kisalfold.hu (KISALFÖLD napilap)

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika