<<--Vissza  CIKKEK-SZIGETKÖZ /   <<--FŐOLDAL-SZIGETKÖZ

Turizmusfejlesztés 422 millió forintból

kisalfold.hu - 2011.11.18.

Összesen 422 millió forintból valósított meg idegenforgalmi fejlesztéseket Győr, valamint tíz községi önkormányzat.

 
Az összeg 84 százaléka európai uniós támogatás, a többi a települések saját forrása volt – jelentette be Borkai Zsolt győri polgármester sajtótájékoztatón pénteken. „Ennek a térségnek az egyik kitörési pontja a turizmus lehet" – tette hozzá.

Lendvai Ivánné kunszigeti polgármester arról beszélt, hogy az érintett településeken 176 ezren élnek. Szerinte a Mosoni-Duna és a Szigetköz élővilága érdemes arra, hogy minél többen megismerjék.

A program legnagyobb, 224 millió forintos beruházása egy látogatóközpont kialakítűsa volt a győri Baross úton, az egykori sportbolt helyén. Az épületet a tervek szerint december 1-jén adják át. „Ebben nemcsak Győr, hanem a környező települések idegenforgalmi lehetőségeit is megismerhetik az érdeklődők" – jegyezte meg Borkai Zsolt. A földszinten található a térség hivatalos ajándékboltja.

Dunaszegen, Győrladaméron, Győrújfalun, Győrzámolyon, Kisbajcson, Kunszigeten, Vámosszabadin tanösvényt alakítottak ki, Győrújbaráton pihenőhelyeket újítottak fel. Kunszigeten a szabad strandot is fejlesztették. A gönyűi kikötőben meghosszabbították a csónakleeresztő rámpát, Győrladaméron úszóműves kikötőhelyet létesítettek, Kunszigeten a meglévőt fejlesztették.

Forrás: kisalfold.hu

 - LAP TETEJÉRE -