<<--Vissza  CIKKEK-SZIGETKÖZ /   <<--CÍMOLDAL-SZIGETKÖZ

 

Több mint 91 millió euró az EU-tól dunai árvízvédelemre
Brüsszel, 2013. február 20.


Több mint 90 millió euróval kész támogatni az Európai Bizottság a kohéziós alapból egy, a Duna magyarországi szakaszának árvízmentesítését célzó beruházást. A projekt és a támogatás jóváhagyásáról szerdán döntött Brüsszel
.

 

A dunai árvízvédelem javítására használhatja fel Magyarország azt a kohéziós alapból folyósítandó 91 millió eurónyi támogatást, amit szerdán hagyott jóvá a projektre az Európai Bizottság. A beruházás keretében részben új gátrendszerek építésével, részben pedig a már meglévő, elavult infrastruktúrák korszerűsítésével javítják a Duna mellett lakók biztonságát.

„Ez egy jó példa arra, hogyan biztosítunk a regionális politikai fejlesztések révén jobb életkörülményeket a polgárainknak. A nagyobb biztonság gazdasági előnyökkel is jár majd, mert a cégek és a potenciális befektetők tisztában lesznek azzal, hogy jobban védve lesznek az árvízkároktól. A beruházás a dunai régióra vonatkozó uniós stratégával is teljesen összhangban van, mert a makrorégió egészére kedvező hatást gyakorol majd” – jelentette ki Johannes Hahn, az EU regionális politikáért felelős biztosa.

A Duna-stratégia keretében megvalósuló beruházás teljes összege 107 millió euró, ebből 91 millió eurót a kohéziós alap áll majd. A Bizottság szerint 510 ezer ember részesül majd az árvízvédelmi rendszer javítását célzó projekt áldásaiból.

A beruházás körülbelül 200 kilométer hosszúságú szakaszt, és azon belül 12 árvízvédelmi területet és 14 árvízvédelmi szekciót érint majd. A projekt része még 25 kisebb-nagyobb gátszerkezet korszerűsítése és megépítése.

Forrás: bruxinfo.eu

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika