CIKKEK-SZIGETKÖZ /   <<--FŐOLDAL-SZIGETKÖZ


Nyolc kiló hóvirággal bukott le négy szlovák nő

Méhes Ákos
2011.03.07.

Összesen mintegy nyolc kilogrammnyi, több ezer szál hóvirágot találtak annál a négy szlovák nőnél, akiket vasárnap délelőtt értek tetten a járőrök a védett növény szedése közben Máriakálnok mellett.

Az asszonyok azt állították, keresetkiegészítésként szedték a hóvirágot. A védett növényből készített csokrokért tizenöt centet kaptak volna a kereskedőtől. Vélhetően nőnapra akarták eladni azokat.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság egy vasárnap délelőtt érkezett bejelentésre indult el Máriakálnokra.

A rendőrség ügyeletére érkezett bejelentés szerint Máriakálnok mellett, az úgynevezett tojóházi híd környékén, tájvédelmi területen egy szlovák rendszámú autó állt meg, majd a kocsiban ülő négy nő gyűjteni kezdte a hóvirágot. A járőrök a helyszínen tetten érték őket. A kezükben lévő reklámtáskák mellett a kocsi csomagtartójában további hat szatyor hóvirágot találtak még. A négy nőt előállították.

A szlovák nők kocsijának csomagtartójában hat szatyor hóvirágot találtak a rendőrök.

A Nyitra melletti faluból érkezett idős asszonyok kihallgatásuk során elismerték tettüket, azt állították, nem volt tudomásuk arról, hogy a hóvirág védett. Elmondásuk szerint az alig 200 eurós havi jövedelmüket szerették volna így kiegészíteni. Egy csokor hóvirágért – ami úgy 40 szálból áll – 15 centet kaptak volna a kereskedőtől. Hallomásból értesültek arról, hogy Mosonmagyaróvár környékén rengeteg hóvirág terem, ezért döntöttek úgy, hogy reggel autóba ülnek és átjönnek „szüretelni". Alig egy órája érkeztek meg a Máriakálnok melletti erdőbe, amikor a rendőrök lefülelték őket.

A négy szlovák nő ellen természetkárosítás gyanújával indult eljárás. A hóvirág eszmei értéke 10 ezer forint szálanként. A náluk talált nyolckilónyi „zsákmány" több ezer szálat is tartalmaz.

Forrás: kisalfold.hu

 - LAP TETEJÉRE -