<<--Vissza  CIKKEK-SZIGETKÖZ /   <<--CÍMOLDAL-SZIGETKÖZ

 

Nyáron indul a komp
OXYGEN HÍRÜGYNÖKSÉG
2013-03-11
szerkesztő: Kovács Gergely, operatőr: Závori Zsolt


Kompjárat indulhat nyáron Dunaremete és Bős között. A projekthez kapcsolódóan már megépült kétszer két kilométer aszfaltos út, amely Dunaremetét és Lipótot köti össze a leendő kikötővel. A fejlesztéstől az idegenforgalom fellendülését várják a települések.

 

Dunaremete az egyik fő állomása volt a Budapest és Bécs közötti vízi személyszállításnak. A kikötő a 90-es években megszűnt, ma már csak egy szobor emlékeztet az egykori élénk vízi forgalomra. Egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően, azonban idén júliustól, újra járhat komp Bős és Dunaremete között. A projektben partner még Lipót és szlovák oldalról Bős és Nagyszombat. A magyar fél a beruházás több mint felét használja fel, de ők vállalták a vízi jármű beszerzését is. - Tudtuk meg Tóth Pétertől, Lipót polgármesterétől.

Magyar oldalon már megépült a településekhez vezető aszfaltos út. A polgármester az idegenforgalom további fellendülésében bízik, hiszen a települések közötti 70 kilóméteres kerülő út most lerövidül 20 perc sétahajózásra.

Forrás: o2hir.hu

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika