<<--Vissza  Cikkek-2013 /   <<--CÍMOLDAL-SZIGETKÖZ

 Tóth József Péter a díjjal

------------------

Lovagkereszt a polgármesternek

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét kapta a minap gazdaság- és munkahelyteremtő tevékenységéért Tóth József Péter lipóti vállalkozó, polgármester.

LIPÓT

CSÉFALVAY ATTILA

„Mindig előre gondolkodom és a megoldást keresem" - vallja Tóth József Péter, a Lipóti Pékség tulajdonosa, a falu polgármestere. Vélhetően ez is közrejátszott abban, hogy magas állami kitüntetést - a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét - kapott a napokban Cséfalvay Zoltántól, a nemzetgazdasági minisztérium államtitkárától. Az indoklásban a gazdaság- és munkahelyteremtést említik."

„Ha a családom mellett még valamire büszke vagyok, akkor az az, hogy szinte nincs munkanélküli a faluban" - mondta. Hozzátette: a célja az, hogy a környéken se legyenek munkanélküliek, ezért indult el a településen két éve a két tannyelvű iskola. „A jövőben idegenforgalmi fejlesztéseinkre alapozva - lehetőség szerint - a Szigetközben szeretnénk képzett, nyelvet beszélő munkaerőt találni" - mondta. A lipóti beruházások már ebben az évben is milliárdos mértékűek: a pékség felújítása, a komp elindítása, a sportcentrum felfuttatása és a már említett iskola bővítése.

„Hiszek benne, hogy Lipót lehetőségei korlátlanok, s helyi összefogással ezt kihasználhatjuk: polgármesterként is mindig a megoldást keresem. Szeretném, ha Lipót rövid időn belül Magyarország egyik legszebb települése lenne" - mondta.

 

Forrás: kisalfold.hu (KISALFÖLD napilap)

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika