<<--Vissza  Cikkek-2013 /   <<--CÍMOLDAL-SZIGETKÖZ

 

Ilyen lesz: A Mosoni-Duna egyik partján a mederszűkítés és a partrendezés után sétálni lehet

Látványos szakaszába ér a partrendezés

A Mosoni-Duna part menti és mederrehabilitációja júniustól a győri belvárosi szakaszon folytatódik. Sétálni lehet majd a Jedlik és a Kossuth híd között is - a vízpart egyik oldalán. Egyes szakaszokon a túlszélesedett medret szűkítik.

GYŐR

CSÉFALVAY ATTILA

A hat és fél milliárdos Mosoni-Duna rehabilitációs projekt keretében júniustól megkezdődnek a Győr belterületét érintő újabb kivitelezési munkálatok. Az Ipar-csatoma torkolatától a püspökerdei átvágásig folytatják a munkát, ezen a szakaszon várhatóan októberig. A Mosoni-Duna révfalui oldalán az Aranypart l-es strand és a Víztükör utca közötti, a belvárosi oldalán a GYÁÉV-csónakház és a Széchenyi híd közötti szakaszokon a helyenként túlszélesedett medret szűkítik 13-3 méter szélességben. Hivatalos nevén „vízközeli padkát" építenek

ki, melynek olcsóbb lehet a fenntartásra, s alkalmas lesz a vízparton való sétára, kerékpározásra Az Aranypart strandja feletti sza-kaszon lankás partszakaszt alakítanak ki. Az érintett részeken fokozott figyelemre kérik a vízi közlekedőket.

A munkavégzéssel járó esetleges kellemetlenségekért (látogatás korlátozása, zajhatás, gépek közlekedése, esetleges sárfelhordás) a regionális vízügyi igazgatóság az érintett szakaszok környezetében élők és a vízpartot látogatók megértését és türelmét kéri. Szerződéses partnereit, a vizeken fenntartott úszóművek tulajdonosait (vízisport-egyesületeket, horgászegyesületeket és hajókikötő-tulajdonosokat) külön tájékoztatja majd, hogy a kivitelező vízállástól függően pontosan mikor kezdi az építési munkálatokat.

A "Mosoni-Duna, mosonmagyaróvári duzzasztómű és a Kálnoki Mosoni-Duna-híd között a bal parton a következő hetekben kivágják a vízparti fákat: megközelítésük balesetveszélyes. Arra kérik a vízi közlekedőket, ott sétálókat, hogy a parton lévő szakemberek jelzéseit - a balesetek elkerülése érdekében - vegyék figyelembe."

 

 

Forrás: kisalfold.hu (KISALFÖLD napilap)

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika