<<--Vissza  Cikkek-2013 /   <<--CÍMOLDAL-SZIGETKÖZ

 


------------------

Kapitális vadkanok terítéken

GYŐR-MOSON-SOPRON

CSÉFALVAY ATTILA

Kiemelkedő eredménnyel zárult a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. ásványrárói kerületében a mostani téli vadászidény vaddisznó vadászata. A Duna-ártéri területen, bő egy kilométeres körzeten belül három hónap alatt három kapitális vadkan került terítékre a lesvadászaton. Az első kapitális példányt tavaly november 22-én lőtték, agyarhossza 24,8 centiméter, trófeabírálati értéke 126,65 pont. Folytatás a 4. oldalon.
---------------------------------

Kapitális vadkanok

GYŐR-MOSON-SOPR0N

FOLYTATÁS AZ 1. OLDALRÓL

Az első kapitális példányért járó aranyérmet az elejtő Franz Haus-wirth osztrák bérvadász vihette haza. A második idén január 30-án került terítékre, 19 centiméteres agyarhosszával és 116,65 pontjával „csupán" ezüstérmes lett. Az elejtő szintén Franz Ha-uswirth volt. A harmadik különlegesen jól fejlett vadkant február 13-án Szkuby Ferenc szlovák vendégvadász ejtette el. Ennek a példánynak az agyarhossza 20,1 centiméter, bírálati értéke 121,10 pont, amivel kiérdemelte az aranyérmet.

A kísérő vadász mindhárom esetben Prémus Zsolt kerületvezető erdész volt. Limp Tibor erdészeti igazgató és Franz Haus-wirth vendégvadász egyetértenek abban, hogy ez a sikeres szezon nem a vakszerencse, hanem a mintegy 15 éves tudatos, előrelátó és mértéktartó vadgazdálkodás eredménye.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. hat vadászterületen közös képviselőként gazdálkodik: Gönyűn 5225, az Alsó-Szigetközben 5956, Ravazdon 5252, a Princ-Hanyban 2989, a Dél-Hanságban 7440, a Rábaközben 5458 hektáron (ez összesen 32.320 hektár). „Ezenkívül egy területrészen - a Felső-szigetközi Vadászszövetség területének egy 2874 hektáros darabján - haszonbérlőként tevékenykedünk" - mondta Iványi Ákos, az erdőgazdaság közönségkapcsolati megbízottja.

2013.03.26.

Forrás: kisalfold.hu (KISALFÖLD napilap)

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika