<<--Vissza  CIKKEK-SZIGETKÖZ /   <<--CÍMOLDAL-SZIGETKÖZ

 

Filmen bukott le a hattyú

2013-02-05
Szigetköz - Félméteres hóban, mínusz 10 fokos hidegben egy héten keresztül forgatott éjjel-nappal egy apró lessátorban egy lelkes természetfotós-csapat, alig pár perces felvételért.

Hogy ne ijesszék el az állatokat, még tüzet sem gyújthattak, vagy melegíthették meg teájukat, a járatlan utakon pedig előfordult, hogy terepjárójukkal a hó fogságába ragadtak.A járatlan utakon a félméteres hó fogságba ejtette a stáb terepjáróját

Kitartásukat végül siker koronázta: a Szigetköz élővilágának ritka pillanatait sikerült lencsevégre kapniuk. Az 52 perces természetfilm főszereplői a bájos, ám sok kalamajkát okozó hódok lesznek. De az apró északi pocok, a profi halász kormorán vagy a fenséges hattyú is ugyanúgy szerepet kap.


A fokozottan védett északi pocok, az egyik legritkább hazai kisemlős is szerepet kap a filmben

Egy héten keresztül éjjel-nappal a mínusz 10 fokban forgatott a csapat

– Alig egy hónapja kezdtük el a forgatást, de már most gyönyörű és ritka felvételeket sikerült készítenünk a víz mélyéről növényeket csipegető hattyúkról, vagy a hóban élelem után kutató, védett északi pocokról – magyarázta Mosonyi Szabolcs (43), a film rendezője és vezető operatőre.


A szűkös téli hónapokban a folyók mélyén, az iszapból csipegeti eleségét a hattyú

A mostani film azonban csak a kezdet. A Duna menti természetvédelmi területen a kétéves előkészítést követően egy éven keresztül dolgozik majd a stáb.

D. V.

Forrás: www.blikk.hu

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika