<<--Vissza  CIKKEK-SZIGETKÖZ /   <<--FŐOLDAL-SZIGETKÖZ


Dodó és társai öt hektáron Dunaremetén


Szarvasokat, vaddisznókat, muflonokat és számos egyéb vad-, illetve háziállatot csodálhatnak meg mindazok, akik ellátogatnak a dunaremetei Dodó vadfarmra. A tizenöt éve alapított park teljes egészében felújított és kibővített formájában tegnap óta fogadja a látogatókat.

 
Méhes Ákos - Kisalföld Napilap - 2011.08.02.


Nem csupán a horgászni vágyók találnak otthonra a tó körül Dunaremetén, hanem az őket elkísérő családtagok is tartalmasan tölthetik idejüket az állatvilággal ismerkedve – magyarázza a vadfarm létrehozásának ötletét Kanka Tibor tulajdonos.

A vállalkozó elmondta: szerette volna ősi hobbiját, az erdő-, a vadgazdálkodás szeretetét megismertetni azokkal, akikben erre fogadókészség van. Tizenöt éve ebből a célból hozták létre a parkot, ám akkor még meglehetősen kezdetleges formában, szűkebb karámban helyezték el az állatokat.


A közelmúltban úgy határoztak, hogy kibővítik a területet és a régi, már elavult környezetet felszámolva a farm teljesen új formát öltsön. Ehhez pályázati támogatást is szerzett a vállalkozás, így elindulhatott a munka, aminek eredményeként a vadfarm területe megnégyszereződött és lakóinak száma is bővült.

A mintegy öthektáros létesítményben az állatoknak olyan elhelyezést biztosítanak, amit a természet a szabadban élő társaiknak kínál.


A tulajdonos hozzátette: a vadfarm lakói zömében saját nevelésű állatok, így például a létesítmény névadója, Dodó, a szarvasbika is, akit néhány napos korában árvíz után egy kerítésen fennakadva találtak meg.
A látogatók gímszarvassal, muflonnal, vaddisznóval, dámszarvassal, nyulakkal, rackajuhokkal találkozhatnak, a díszmadaraik közt pedig különleges fácánok is megtalálhatók.

A játszótéren hinták, állatsimogató, játszóház, díszhalbemutató várja a gyerekeket.

A szarvasoktól a nyulakig számos vad- és háziállattal ismerkedhetnek meg a látogatók a dunaremetei állatfarmon.

Forrás: kisalfold.hu

 - LAP TETEJÉRE -