<--

„Útfelderítésen” Sáráson, Bácsán

 

J. F.

2006-12-15

 

Sárás, Kisbácsa és Nagybácsa útjaira alaposan ráfér a „generálozás” - derült ki a helyszíni bejáráson.

        

 

Sárás – a helyiek már nem szeretik használni az eredeti Sáráspuszta megnevezést – mostanra hivatalosan is Győr üdülőövezetévé nőtte ki magát a korábbi zártkerti minősítésből. Joggal, hiszen sokan már nem csak hétvégéken laknak itt. S ha már itt élnek, az igényeik is mások. Például, hogy az üdülőövezet utcáin tengelytörés veszélye nélkül közlekedni lehessen, vagy esős időben gumicsizma nélkül is el lehessen jutni a buszmegállóig.

 

Csütörtökön dr. Ottófi Rudolf, Győr alpolgármestere, és a város útkezelő szervezetének vezetője, Bartha Gusztáv vezető munkatársaival helyszíni bejáráson egyeztette, Sáráson, Kisbácsán és Nagybácsán mit kellene és mit lehet rövid távon tenni az utak állapotának javításáért. Sáráson a lakókat képviselő Barta István kalauzolta őket, s mutatta például fényképeken is, milyenek az utcák, amikor esik az eső...

 

Győr zártkerti, hétvégi házas területein összesen 400 kilométernyi(!) az úthálózat. Az igény természetszerűen mindenütt a szilárd burkolat lenne, csakhogy erre már nem futja a költségvetésből, ami pénz van, az érthetően elsősorban a sűrűn lakott belterületekre kell. Arra azonban van lehetőség mondjuk Sáráson is, hogy a város murvát szállíttasson ki, ha az utca lakói – saját érdekükben – vállalják elterítését. Mint a bejáráson elhangzott, Sáráson az is gond, hogy a közművek jó része még csak ezután épül majd, s addig vétek lenne szilárd burkolatú, aszfaltozott utat készíteni.

 

A Sárási út, amely Kisbácsát a 14-es főúttal köti össze, és idővel mindenképpen főúti besorolást kell hogy kapjon, már jól járható. Kivéve a téli hófúvásos időszakot, amikor a megrekedő autósokat az évek során „felkészült" környékbeli lakosok ássák ki. Több év tapasztalata alapján tegnap azt is megnézték, hová kellene a hófogó rácsokat kirakni. (A bejárás bácsai tapasztalataira lapunkban visszatérünk.)

 

- KISALFÖLD -