Újabb hotel nyílik Dunakilitin               

 

 

           

            Cs. A.

2004-10-25

 

           

            Szigetköz turisztikai központja lehet Dunakiliti, ahol nyit a Szigetköz Gyöngye Wellness Hotel.

 

 

           

 

           

           

A szakközépiskolás terveket is dédelgetõ Romantik Hotel már megkapta az építési engedélyt, ráadásul egy, a Dallas címû filmsorozatból megismert „Southfork Ranch"-hez hasonló kúria is létesülhet.

 

Milliárdok érkezhetnek a következõ néhány évben is Dunakilitire: a gyémántkereskedõ, Csebi Pogány Alajos által néhány éve mûködtetett ötcsillagos Princess Palace szálloda mellett újabb beruházók találták vonzónak az úgynevezett „arany háromszögben" lévõ községet.

 

 

Szállodák egymás mellett

 

A folyóparton épülõ Szigetköz Gyöngye Wellness Hotel ünnepélyes megnyitója a jövõ héten lesz. A hatszázmillió forintból elkészült létesítményben – melyre 75 millió forint állami támogatást nyert a pályázó – 32 ágy és apartmanok várják a szállóvendégeket. A hotel a wellness-szolgáltatásokat tartja szem elõtt, de százfõs konferenciaterem is elkészült már az épületben. A Szigetköz Gyöngyének szomszédságában egy másik – osztrák befektetõ által készülõ – szálloda is felépülhet néhány éven belül.

 

Az úgynevezett Németh-villa alapjaira épülõ Romantik Hotel a napokban kapta meg az építési engedélyt. 3200 négyzetméteren épülhetne fel a négycsillagos szálloda a jövõ év végéig. A létesítményre, egy egészségcentrumra és egy díszparkra már összejött a szükséges pénz, egy vendéglátóipari szakközépiskola mûködtetésére még keresik a befektetõket. Az elsõ ütemben 13, a másodikban 150–200 szobát alakítanak ki. Az összköltségek várhatóan több milliárd forintot tesznek ki.

 

Családi birtok amerikai mintára

 

Információink szerint egy szlovák üzletember a Romantik Hotel melletti területen építené fel saját birtokát. A tervek szerint egy, a Dallas címû amerikai sorozatból megismert „Southfork Ranch"-hez hasonló kúria készülhet el néhány éven belül – kizárólag magáncélból. A befektetõ – akárcsak a többi hoteltulajdonos – vonzónak találja a hármas határ közelségét, a településen meglévõ feltételeket és a táj szépségét.

 

 

           

            Romantikus hotel épülhet Dunakilitin