Több százan a vízi fesztiválon              

 

 

           

            Cs. A.

2005-07-04

 

           

            Tizenkét nyolcfõs csapat, több száz érdeklõdõ és vízi viadalok: ez jellemezte a Szigetközi Vízi Fesztivált.

 

 

 

            Ötödik alkalommal rendezték meg a hétvégén Dunakilitin a Szigetközi Vízi Fesztivált. Három napon keresztül a Vadvíz Kempingben a szórakozásé és a vetélkedésé volt a fõszerep. Nyolctagú csapatok földön, vízen, levegõben küzdöttek „a világ országainak egysége" jegyében.

 

 

Ha egyszer buli van...

 

 

           

Az idõjárás azonban nem fogadta kegyeibe a szervezõket: szinte egész hétvégén megállás nélkül esett az esõ, s a levegõ is lehûlt. Így meglepõdve tapasztaltuk, hogy bár a parton kabátban ácsorgott a szépszámú közönség, a szombaton kora délutánra meghirdetett röpnap idõben – s egy tucat nevezõvelelkezdõdött. „Miért ne lenne, hisz itt ma buli van" – mondták a szervezõk.

 

 

Alkalmatlan eszközökkel

 

A „Francia partok üzenete" címû röpnap nagyszerû hangulatot adott a délutánnak: repülésre alkalmatlan tárgyakkal landoltak a nevezõk a vízben. A legtöbb ötlet babakocsikerekekre épült: volt, aki szárnyakkal, más szalmabálával ugrott a vízbe. Egy csapat sárkányként, lángot fújva dobbantott a kifutón, de akadt, aki egy minirepülõgépet maga elõtt tartva landolt a folyóban.

 

 

Marokkói és orosz számok

 

A versenyzõk testi épségét természetesen motorcsónakosok és búvárok biztosították. A megmérettetés aztán újabb vízi játékokkal folytatódott: a benevezett nyolcfõs csapatok – köztük „Degeneráltak", „Kis hülyék" mûvésznévvelesõben is „állták a sarat". A marokkói kecskelopó viadalon a szállító jármûbõl kellett egy kecskét a kenuba tenni, elfuvarozni, majd visszavinni a kocsira. Az orosz ruletten befõttesüvegre céloztak, de holland frizbikapkodás, spanyol kalózhajó-süllyesztés is szerepelt a versenyszámok között. A fesztivál utolsó napján – levezetésként –, vasárnap délelõtt vízi „körtúrán" vehettek részt az érdeklõdõk.

 

 

 

           

            Vízi fesztivál Dunakilitin