Szigetköz: vízparttisztítás után parádé              

 

 

           

            2005-05-02

 

           

            A Felsõ–szigetközi Szabadidõ és Vízi Sport Egyesület ebben az évben is készül a fõszezonra.

 

 

 

           

 

           

A Felsõ–szigetközi Szabadidõ és Vízi Sport Egyesület ebben az évben is fesztivállal, kenumaratonnal és országos túrákkal készül a fõszezonra. Tavaly nemcsak a Dunával, de a csehországi félvadvízi maratonon is megbirkózhattak a hullámokkal a résztvevõk.

 

Jó néhány éves múltra tekint vissza az egyesület által szervezett Vízi Fesztivál, melyet idén ötödször rendeznek meg Dunakilitin. Emellett a nemzetközi kenumaratonon immár harmadszor szelte a vizet az elmúlt évben százhetven versenyzõ – köztük amerikai, szlovák és román kenusok, kajakosok: a szigetközi klub saját versenyzõi az abszolút kategória hatodik helyét csípték meg.

 

A vízisport-egyesület társszervezõ kapcsolatokat alakított ki a Mosonmagyaróvári Evezõs, a Gyõri Búvár és a Somorjai Kormorán Egyesülettel. Tavaly részt vettek a Lajta-evezésen, az Aranykárász kempingben hagyományteremtõ szándékkal veterántalálkozót szerveztek, sõt, a Rábán is ott voltak egy vízi túrán. 2004-ben az Országos Kék Túra négy szakaszát is bejárták Kõszeg és Sárvár között. Az egyesület magashegyi túrát szervezett Ötztalban, sõt, a csehországi félvadvízi maratonon is képviselték a Szigetközt.

 

Természetesen idén nyáron megszervezik a kenumaratont és a Vízi Fesztivált, s a kék túra útvonalainak bejárására is várják az érdeklõdõket. Az egyesület nemcsak a programokat, de a környezet rendbetételét is szívén viseli. Szervezésükben – a nyári vízi fõszezon elõtt – az elmúlt hétvégén Rajkától Kisbodakig több száz önkéntes tisztította a vízpartokat és környéküket: ezt az akciót nyáron megismételnék.

 

 

 

           

Kapcsolódó cikkek:

 Nyitnak a szabad strandok

 Elõzzük meg a vízi tragédiákat!

 Baktériumok a Duna utcai strandnál

 Kipróbáltuk a vízitornát