<--SZIGETKÖZ CIKKEK

<--FŐOLDAL

 

Szigetközi szemétgyűjtés ismét

2007-03-30

 

A Kisalföld szemétgyűjtési kampányához csatlakozva szemétgyűjtő akciót szerveznek március 31-én a felső-szigetközi településeken.

 

A Szigetközi Természetvédelmi Egyesület, a Felső-szigetközi Szabadidő és Vízi Sport Egyesület és az Almássy László Természetjáró Baráti Kör a Kisalföld szemétgyűjtési kampányához csatlakozva szemétgyűjtő akciót szervez március 31-én a felső-szigetközi településeken.

 

Az akció célja, hogy a külterületeken illegálisan elhelyezett hulladékot összegyűjtsék, rendezettebbé téve ezzel a környezetet. A gyűjtőhelyekről, gyűjtőzsákokról és kesztyűkről a Rekultív Környezetvédelmi és Hulladékhasznosító Kft. segítségével az egyesület gondoskodik. A szemétgyűjtési akcióban részt vevőket 31-én, szombaton reggel 9 órára várják a településeken a találkozási pontokon.

 

Feketeerdőn a községháza előtt, Dunakilitin a Vadvíz kempingnél és a sportpályánál, Dunaszigeten a Zátonyi-Duna doborgazi zsilipjénél, Halászin, Püskin, Máriakálnokon, Lipóton és Kisbodakon a polgármesteri hivatalok előtt, Dunaremetén a kultúrház előtt. Mosonmagyaróváron a mosoni szabad strandnál a Biczó-vendéglőnél, valamint a Wittmann parkban a Halászi úti hídfőnél. Kimlén reggel 8 órára várják a szemétgyűjtési akcióhoz csatlakozókat a körjegyzőség előtt, ahol a kesztyűket és zsákokat lehet átvenni. Rajkán másnap, azaz vasárnap reggel várják a szemétszedőket az általános iskola előtt.

 

Szintén a Kisalföld kampányához csatlakozva szervez szemétgyűjtési akciót a Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület, a Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület, a Hegyeshalom Jövőjéért Egyesület és a „Lajta-közi" Vadásztársaság is március 31-én, szombaton reggel 8 órától. A résztvevők számára védőkesztyűt és szemeteszsákot biztosítanak. Gyülekező reggel háromnegyed 8-kor a községháza parkolójában.

Szemétszedő akciót szervez a Mofém Körzeti Lakosok Egyesülete – a körzet önkormányzati képviselőjével – is március 31-én, szombaton a városrészben. A szervezők minden résztvevőnek sorszámot adnak, ami később tombolaként is szolgál. A megmozdulás végén értékes ajándékokat sorsolnak ki, s a lakosokat megvendégelik egy pohár italra és egy tál ételre. Kesztyűt, szemeteszsákot a szervezők biztosítanak. Találkozó reggel 9 órakor lesz a Kállai Éva utcai autószalon előtt.

 

- KISALFÖLD -

- OLDAL TETEJÉRE -