<--SZIGETKÖZ CIKKEK

<--FŐOLDAL

Rehabilitáció minisztériumi támogatással

2007.08.27.

Mosonmagyaróvár - A Mosoni-Duna rehabilitációjáról, a szigetközi fejlesztések támogatásáról és aktuálpolitikai kérdésekről tartott sajtótájékoztatót Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter szombaton Mosonmagyaróváron. A liberális politikus látogatása során megismerkedett a helyi fejlesztési elképzelésekkel.

 

– Fodor Gábor másfél napot töltött Mosonmagyaróváron, ami lehetőséget adott, hogy megismerkedjen a környék problémáival, és beszéljünk arról, hogyan alakuljon az SZDSZ vidékfejlesztési stratégiája – fogalmazott Szentkuti Károly, a párt megyei elnöke, aki elmondta: a tárgyalásokon szóba kerültek olyan fejlesztési projektek, amelyek megyénket is érintik. Ilyen elsősorban a Mosoni-Duna rehabilitációs programja, de beszéltek a Szigetköz problémáiról is.

A Mosoni-Duna kérdése, mint tapasztaltam, az egész megye számára fontos ügy, és a minisztérium is kiemelt projektként kezeli.

Fodor Gábor

 

A helyi vízisport-egyesület egy minisportcentrum létrehozásának tervéről számolt be a miniszternek. A tárcavezető ezenkívül megismerkedett a térséggel kapcsolatos fejlesztések tervével is.

 

– Az elképzelést szeretnénk teljes erővel támogatni. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a segítség, amely az itteniek részéről elvárt, jöjjön és megérkezzen, valamint elinduljanak azok a beruházások, amelyek már régóta kellenek, hogy azokat a fejlesztési célokat el tudjuk érni, amelyek már konkrét tervbe foglalva léteznek – hangsúlyozta Fodor Gábor.

 

A Kisalföld azon kérdésére, hogyan segítheti a minisztérium a Mosoni-Duna rehabilitációjának folyamatát, Fodor Gábor kiemelte:

– Nagyon határozottan szeretnénk fellépni, hogy a szükséges uniós támogatások megérkezzenek. Létrejött már egy szakértői csapat is, amely ezzel a projekttel is foglalkozik. Van tennivaló, van lehetőség és lépni is fogunk ez ügyben – szögezte le a tárcavezető.

 

A miniszter a Szigetköz rehabilitációjával kapcsolatban elmondta: a korábbiakban már találkozott az ügyet felkaroló civil szervezetek tagjaival. Ismeri a kísérleteket, és eredményeiket beépítik majd „gondolkodásukba".

 

– Azt kérem a területen foglalkozóktól, hogy közösen, együtt találják meg azt az összhangot, közös programot, elképzelést, ami támogatható a Szigetközben. Legyen egységes elhatározás, fellépés az önkormányza-

tok, civil szervezetek részéről arra vonatkozóan, hogy mit akarunk a Szigetköz-ügyben, mik a fő politikai célkitűzések, és ezt mi szintén támogatni fogjuk – emelte ki a miniszter.

 

Mészely Réka

Forrás: Kisalföld - www.kisalfold.hu