Petíció az égetõmû bõvítése ellen                    

 

 

           

            F. J.

2004-08-10

 

           

            Petícióval érkezett kedden reggel az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelõségre a gyõri önkormányzat bácsai részönkormányzatának képviselõje, Bárány István. A sajtó azonban nem lehetett jelen annak átadásán.

 

 

 

            Petíciót akarnak átadni kedden reggel 8 órakor az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelõség igazgatójának, amelyben határozottan kiállnak a gyõri veszélyeshulladék-égetõ tervezett bõvítése ellen: szeretnék, ha tudósítana a Kisalföld errõl – szólt a szerkesztõséghez még hétfõn érkezett meghívó.

 

Kedden reggel azonban a lap munkatársa csak a gyõri vízügyi székház portájáig jutott. Bárány István részönkormányzati képviselõ, társaságában Reuter Györggyel, a Zöld Demokrata Szövetség helyi elnökével és dr. Ferenczi Zoltánnal, a Zölderõ Környezetvédõ és Szépítõ Egyesület elnökével a jelzett idõben pontosan érkezett, a székház portása azonban közölte, a sajtó képviselõit nem engedheti be, azt megtiltották neki. Ekkor telefonon kerestük Gerencsér Tivadart, a környezetvédelmi felügyelõség vezetõjét, aki azt mondta, õ nem hívta a sajtót, és nem kívánja, hogy a megbeszélés a sajtó figyelmétõl kísérve történjen.

 

A bácsai részönkormányzat elutasító jelleggel fellebbezett a gyõri veszélyeshulladék-égetõ bõvítése ellen. Azt szeretné elérni, hogy amíg az égetõmû mûködik, az eddiginél szigorúbb ellenõrzés mellett dolgozzon és munkájába betekintése lehessen a részönkormányzat által megbízottaknak. A részönkormányzat azt is szeretné elérni, hogy az égetõmû hosszú távon kivonuljon jelenlegi helyérõl.

 

 

           

           

            Tüntetés a bácsai égetõmûnél  

            Fórum: Tüntetés a hulladékégetõnél     

 

 

Kapcsolódó linkek:

 Reflex Környezetvédõ Egyesület