<--SZIGETKÖZ CIKKEK

<--FŐOLDAL

Nyolcvanöt hajó a kenumaratonon

2007.09.02.

Dunakiliti - Összesen nyolcvanöt kajak, kenu és versenyhajó indult el az idei Szigetköz–Csallóköz kenumaratonon. Érdekesség: a családi négyes kategóriában a Vak Diákok Egyesületének tagjai diadalmaskodtak.

 

Hatodik alkalommal gyürkőznek neki a résztvevők, hogy a kenumaraton 42 kilométeres távját csónakban, határokon átevezve teljesítsék.

 

Idén is több kategóriában indulhattak a résztvevők. Kilenc átemelés mellett több ellenőrzési pontot is kijelöltek a szervezők.

 

Szombat délelőtt fél tízkor rajtolt el a mezőny, s az első beérkező háromnegyed kettő előtt öt perccel csapott a célba egy versenyhajóval.

 

Érdekesség, hogy versenyhajóval mindössze ketten indultak, Mészáros és Takács (MVSE). Az abszolút kategóriát végül a Wertán–Adolf páros nyerte, a családi négyesben az Oláh–Harmath–Velegi–Ócsvári kvartett lett az első a Vak Diákok Egyesületének színeiben.

 

Vegyes párosban a Sigmond–Dubnicz (Budakeszi–Budapest) páros nyert, kajak férfi egyesben a bécsi Varga, családi hármasban a Kotán–Petrovits–Bazsó (Jászberény–Mosonmagyaróvár–Szeged) trió, kajak férfi kettesben a Fehér–Fehér, nőiben a Mayer–Mayer (Ásványráró–Győr) végzett az élen. Vegyes párosban a Nagy–Nagy (Göd–Budapest), ifiben a Tálos–Horváth páros (Győr–Győrszentiván) nyakába akasztották az aranyérmet.

 

Cséfalvay Attila

Forrás: Kisalföld - www.kisalfold.hu