<--SZIGETKÖZ CIKKEK

<--FŐOLDAL

 

Nyolcvan német szigetközi dalokat tanult a találkozón

2007.06.12.

Harmadik alkalommal tartottak testvértelepülési találkozót Máriakálnokon a németországi Hüffenhardt részvételével. A két település bemutatta értékeit, kultúráját, mindennapjait.

 

Hüffenhardtból több mint nyolcvan vendég érkezett a Mosoni-Duna mellé, a harmadik testvértelepülési találkozóra. A vendégek közül többen érintettek voltak a második világháborút követő német ajkú lakosság kitelepítésében: a többség viszont már máriakálnoki barátaik meghívására érkezett.

 

A négynapos program keretében lehetőség nyílt a fogadó település kulturális és közéletének bemutatására. A vendégek ellátogattak az iskolába, valamint egy helyi péküzembe. Emellett a máriakálnokiak bemutatták azokat a fejlesztési programokat, amelyek az Európai Unió támogatásával községüket is érintik.

 

A Leader-programok mellett láthatták a Life III. Szigetköz projekteket, ehhez kapcsolódóan Ásványrárónál a Parlagnyilasi-csatornát és tájékozódtak a bős–nagymarosi problémakörről. Színvonalas közös koncert, s kölcsönös tánc- és daltanulás szerepelt a programban.

A találkozót az Európai Unió az „Europa für Bürgerinnen und Bürger" programon keresztül támogatta.

 

 

Cséfalvay Attila

Forrás: Kisalföld - www.kisalfold.hu