Mosondarnó és Zseli 70 éve együtt                 

 

 

           

            Cs. A.

2004-04-04

 

           

            Hetven éve annak, hogy Mosondarnó és Zseli község egyesült, s felvette a Darnózseli nevet. Erre az eseményre emlékeztek a minap a településen koszorúzással, kiállítással és falutörténeti vetélkedõvel.

 

 

 

            A község határában lévõ temetõben a helyi általános iskolások és nevelõk kíséretében koszorúzással kezdõdött az évfordulós megemlékezés. Elõször dr. Karácsony Mihály, a falu neves szülötte halálának 135. évfordulóján emléktáblájára helyezett koszorút leszármazottja, Karácsony István. Ezután az egyesített Darnózseli elsõ szolgabírójának, Horváth Ferencnek a sírjára kerültek fel az emlékezés virágai. Beszédében Fazekas Zoltán polgármester elmondta: ebben az évben több rendezvény is felidézi a község történetében jelentõs 1934-es évet.

 

A két község összeolvadásának hetvenedik évfordulóján a helyi tanintézetben falutörténeti vetélkedõt tartottak. A község életét felidézõ történeti kiállítás csak pár órán keresztül volt látható a helyi tornacsarnokban, ám április 30-tól néhány napon keresztül a kibõvült tárlatot lehet majd megtekinteni.