Meggyûrûzték a citromsármányt                     

 

 

           

            Cs. A.

2005-07-13

 

           

            Elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhet Lipóton hetven gyerek a természetvédõ táborban.

 

 

 

           

           

Elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhet Lipóton az a hetven gyerek, akik természetvédõ táborban ismerkednek a szigetközi élõvilággal és kultúrával. Bemutatják nekik a Gyirmóton megmentett mérgezett gólya történetét, valamint madarak befogásában és gyûrûzésében is részt vehetnek.

 

A Fertõ–Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának szervezésében ismét Lipóton táboroznak azok a természetszeretõ fiatalok, akik egy hetet a szigetközi természet megismerésének szentelnek a nyári szünidejükbõl. Téringerné Peimli Piroska táborvezetõ elmondta: a három csoportban összesen hetven gyerek érkezik hozzájuk. A szakmai programok elméleti és gyakorlati oktatásból állnak. Hétfõn zsebes hálóval fogtak be madarakat, melyeket aztán egy képzett szakember – Wisztercill János – gyûrûzött meg: nyaktekercsre, tövisszúró gébicsre, citromsármányra és barátkára is azonosító jel került.

 

Kedden az esõs idõben mikroszkópos vizsgálatokat végeztek, de a tervek szerint a nemrégiben Gyirmóton megmentett mérgezett gólyáról készült diaképeket is bemutatják. Az Öntéstó bejárása, kenuzás, kerékpározás és fürdés mellett idén is lesz éjszakai túra, mely során szentjánosbogarakat is keresnek. A tizennégy éves gyõri Eklics Dóra negyedszer jött a szigetközi táborba: mint mondja, a legjobban a kenutúrát várja.

 

 

           

           

Kapcsolódó linkek:

 Fertõ-Hanság Nemzeti Park