<--SZIGETKÖZ CIKKEK

<--FŐOLDAL

Medúza is volt a horgásztóban

2007.07.18

Lipót - A Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatóságának szervezésében ismét Lipóton táboroznak azok a természetszerető fiatalok, akik egy hetet a szigetközi természet megismerésének szentelnek a nyári szünidejükből.

 

Hatodik alkalommal rendeznek madárvédő és természetvédelmi tábort fiataloknak Lipóton. A hétfői megnyitó után két turnusban érkeznek a gyerekek: most Szolnokról és a felvidéki Léváról is ismerkednek fiatalok a Szigetközzel.

 

Peimli Piroska táborvezető elmondta: hatodik alkalommal várják ide a természetszerető gyerekeket. Az első egyhetes turnus már elkezdődött a lipóti táborban: a tucatnyi gyerek közül még Szolnokról és a felvidéki Léváról is érkeztek, sőt, egy debreceni egyetemi hallgató is gyakorlati ideje alatt segíti az itteni munkát.

 

– Kalandjainkat még izgalmasabbá tette a mosonmagyaróvári gyerekek felfedezése: az egyik környékbeli horgásztóban édesvízi medúzát találtunk, melyet később bevizsgáltunk – mondta Peimli Piroska.

 

– A madárgyűrűzés során citromsármányt, poszátát és mezei verebet találtunk a hálónkban. A gyerekekkel megnéztük a hédervári Árpád-fát, majd szerdán a denkpáli hallépcső felé kenuzunk. Terveink szerint csütörtökön az Öntési-tavat látogatjuk meg, ahol rétisasokat figyelhetünk meg, pénteken pedig strandolás szerepel a programban.

 

A második turnus – hasonló programokkal – július 29-én kezdődik, ide lehet még jelentkezni Peimli Pirosánál, a 30/3775- 490-es telefonszámon.

 

Cséfalvay Attila

Forrás: Kisalföld - www.kisalfold.hu