Lídó a Zátonyi-strandon                     

 

 

           

            2005-05-18

 

           

            A megújuló dunaszigeti strand június közepére készülhet el, a tervek szerint modern standokat is építenek.

 

 

           

 

            „Új öltözõ és mellékhelyiség, játszótérelemek, kavicsos–füves partszakasz: a megújuló dunaszigeti strand június közepére készülhet el. Õsztõl a tervek szerint modern standokat is építenek a fürdõzõhelyen.

 

 

           

Dunasziget a Zátonyi-strand rehabilitációjára 12 millió 464 ezer forintot kapott a szigetközi rehabilitációra szánt tavalyi keretbõl. A munkák elkezdõdtek: a kivitelezõ a balesetveszélyes betonlejáró egy részét elbontotta: ezt a rész kaviccsal töltötték fel. A strand mellékhelyiségét és öltözõjét  eldózerolták", és egy korszerû létesítménnyel szeretnék helyettesíteni.

 

A gyaloghíd utáni benõtt szakaszt is „rehabilitálni" kezdték, s egy kis szigetet alakítanak itt ki: mindez a közelgõ nyári szezonra már meg is valósulhat. Tóth István  polgármester elmondta: a partszakasz rendbetételének kivitelezõi munkálatai befejezõdtek, hamarosan sor kerül a mûszaki átadásra. Úgynevezett „lídós" partszakaszt alakítottak ki, a kavicsrétegre némi humuszt tettek, majd bevetették fûmaggal.

 

Az új öltözõépület mellett néhány játszótérelemet is elhelyeznek a strandon. Ezek elkészültét június közepére, a tanév végére s a táborozások kezdetére tervezik. Hozzátette: a Zátonyi-strand elõtti „standok" bérleti szerzõdése a szezon végeztével lejár. Az elképzelések szerint még ebben az évben új, modern üzletként hasznosítható épületek kerülnek a helyükre: errõl már a látványtervek is elkészültek.