Kunszigetiek kulináris kalandjai

 

2006-09-11

 

Gasztrotúra a Szigetközben címmel nyert Kunsziget önkormányzata 180 ezer forintos pályázati támogatást.

 

         Gasztrotúra a Szigetközben címmel nyert Kunsziget önkormányzata 180 ezer forintos pályázati támogatást a Mobilitástól.

A falubeli fiatalok csoportja öt alkalommal egy-két napot a közeli települések védett értékeinek megismerésével, szórakozással, kikapcsolódással, kirándulással tölthetett, tölthet. A túrák közös eleme, hogy mindegyiken együtt sütnek-főznek a szabadban.

 

Az első úti cél júliusban Lipót volt, a strandolás után a dunaremetei tűzrakó helynél mexikói pulykanyárs volt a vacsora gyümölccsel és rizzsel. Augusztusban Dunaszigeten egedhegyi bableves készült bográcsban. Szeptemberben még két kirándulást terveznek, valószínűleg Győrladaméron és a győri Püspökerdőben, októberben Kunszigeten bizonyítják főzőtudományukat az önkéntesek.

 

Az ötlet Bábics Norbert ifjúsági referenstől származik. Kezdeményezése kedvező fogadtatásra talált, a jó hangulatról a www.kunsziget.hu honlapra felkerült képek tanúskodnak.

 

A demokráciára nevelés témakörben beadott pályázata nyomán Kunsziget 150 ezer forintot nyert, a program megvalósítása októberben kezdődik. Előadásokra, vetélkedőkre, filmvetítésre és beszélgetésekre várják a szervezők főként a fiatal korosztályt.