<--SZIGETKÖZ CIKKEK

<--FŐOLDAL

Kishajókat 'úsztatnának' az Öreg-Dunán

2007.10.08.

Dunakiliti - A dunakiliti duzzasztómű hajózsilipjének megnyitását szorgalmazzák a szigetköziek, fellendítvén ezáltal az idegenforgalmat és az öreg-dunai jachtturizmust. A korábbi dunai kormánybiztos szerint a zsilip állapota és az alacsony vízszintek miatt komplexen kellene kezelni az ügyet.

 

Szokoli Sándor dunakiliti polgármester szerint régóta kérték már az országgyűlési szakbizottságoknál, tárcaközi fórumokon a zsilip megnyitását.

 

A kezdeményezők azonban eddig a döntéshozóknál süket fülekre találtak. „Az elutasítás okaként mindig azt a több mint egy évtizede alkotott parlamenti határozatot hozták fel, mely szerint a dunakiliti duzzasztóművet nem lehet üzembe helyezni. Az ilyen jellegű működtetést is annak tekintik, holott csak idegenforgalmilag fontos lépésről lenne szó" – mondta Szokoli Sándor dunakiliti polgármester. Hozzátette: a vízlépcsőtárgyalásokon, egyeztetéseken is szóba került ez az elképzelés, ám nem jutottak eredményre. „Újra fel kellene vetni helyi önkormányzatok és önkormányzati szövetségek szintjén ezt a kezdeményezést."

 

Szokoli Sándor szerint az érintett területek sorsát is rendezni kell. „A vízlépcsőépítés során az állam kisajátított részeket, ám azóta a körülmények megváltoztak. Ami állami beruházásokhoz, működtetésekhez – például vízpótló rendszerhez – nem szükséges, azt a területet akár kárpótlásként megkaphatnák az önkormányzatok. Mi ezt korábban – a dunakiliti duzzasztómű esetében – a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól igényeltük is" – mondta.

 

 

Fontos előrelépés lenne

 

A polgármester elmondta: a Szigetközbe jelenleg kishajóval nem lehet bejutni. Szlovákia felől a vízi járművek a fenékküszöb felé nem mehetnek, a duzzasztóműnél pedig partra kell szállniuk: jachttal mindez kivitelezhetetlen. Pedig nagy lehetőség lenne idegenforgalmi szempontból a hajózsilip megnyitása.

 

Széles Sándor, a Mosoni-Dunatáj Társulás elnöke szerint is ez fontos előrelépés lenne. „Az Öreg-Duna-mederben meginduló nemzetközi hajóforgalom a magyar–szlovák térségi együttműködést is elősegítené" – mondta.

 

 

A szigetköziek támogatnák a hajóforgalom indítását

 

A Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány által uniós pénzből kidolgozott Szigetköz–Csallóköz Nemzeti Park megvalósíthatósági tanulmányában az szerepel: „A Duna főmedre vízhozamtól és a kialakult helyzettől függetlenül a nemzetközi dunai turizmusé volt és lesz. Célszerű lenne a dunakiliti duzzasztómű hajózsilipjének ideiglenes üzembe helyezése május 1-jétől szeptember 30-ig ideiglenes jelleggel és munkarenddel. Napi 2–2 le-, illetve felzsilipelés a jelenlegi állapot igényeit maximálisan kielégítené."

 

A közalapítvány nyáron végzett társadalmi igényfelméréséből egyértelműen kiderült: a Szigetközben élők döntő hányada támogatná a kishajóforgalom megindítását, igaz, azzal a feltétellel, hogy a jachtturizmus az Öreg-Duna medrében folyjon, s az ne érintse a mellékágrendszert.

 

Fűzfa Zoltán vízi túráztatással, idegenforgalommal is foglalkozik a Szigetközben, s ő is megvalósíthatónak tartja az ötletet: szerinte a hajózsilip megnyitásával végre a főmederben is megindulhatna a kishajóforgalom, s az ásványrárói és dunaremetei kikötőbe is érkezhetnének a vízi járművek.

 

 

„Minden fejlesztés támogatható..."

 

Kovács György, a bős–nagymarosi tárcaközi bizottság titkára elmondta: a bizottság úgy foglalt állást, hogy minden fejlesztés a Szigetközben támogatható ott, ahol ez nem függ közvetlenül a jogvitától. Hozzátette: a Duna főmedrében, mellékágaiban – figyelembe véve a természetvédelem érdekeit – a turizmus fejlesztése is támogatandó, ám mindez a szlovák féllel való megegyezés függvénye.

 

Székely László 2002-ig volt dunai kormánybiztos: ő is felvetette korábban a dunakiliti hajózsilip megnyitását. A Kisalföldnek most úgy nyilatkozott: ezzel a kérdéssel hat éve nem foglalkozott, azonban úgy tudja, ezen létesítmények műszaki átvétele annak idején nem történt meg, így „kétséges" azok műszaki állapota. „A hajózsilip megnyitására vonatkozó kérdés önmagában megválaszolhatatlan: komplex megoldás szükséges, tovább kell gondolni ezt a kérdéskört, hisz az Öreg-Duna medre is bizonyos szakaszokon – az alacsony vízszint miatt – még kishajókkal is járhatatlan" – mondta.

 

Cséfalvay Attila

Forrás: Kisalföld - www.kisalfold.hu