Kisbicikli a temetői konténerben

 

Cs. A.

2006-08-03

 

A dunaszigeti vadkempingezők többsége a sátor helyén hagyja szemetét, vagy a temető konténereibe, a szelektív gyűjtőedényekbe gyömöszöli .

 

 

Tóth István dunaszigeti polgármester szerint a Szigetköz ügyének rendezetlensége miatt szervezetlenül özönlenek a vadkempingezők a térségbe.

 

– A jó oldala ennek az, hogy jönnek, a rossz pedig az utánuk hagyott szemét, s hogy minden ezzel járó gond az önkormányzatra hárul – kezdi.

– Sokan drágának találják a hivatalos kempingeket és sátorozóhelyeket, ezért a tájvédelmi körzet és a vízügyi igazgatóság területein vernek tábort. Talán még ez sem lenne baj, azonban a keletkező hulladékot a helyszínen hagyják, a temetők konténereibe rakják vagy belegyömöszölik a szelektív hulladékgyűjtő edényekbe.

A „romantikus" tűzrakáshoz élő fákat vágnak ki, de már „szemet vetettek" a vadászlesekre is.

 

– Gyakorlatilag a szervezetlen tömegturizmus összes káros hatása az önkormányzatoknál csapódik le. Ezt már igen nehéz tolerálni – mondta Tóth István.

 

A polgármester azt is hozzátette: idén már másodszor kénytelen konténert rendelni, hogy ez a szemét eltűnjön a településükről. Nemrégiben a doborgazszigeti temetőnél elhelyezett konténerbe még egy kisbiciklit is beletettek – vélhetően turisták.