Kezdõdhet az élményváros építése                 

 

 

           

            M. Á.

2005-08-03

 

           

            Felszámolási eljárás indult a Bezenye határába tervezett Lukale élményváros beruházó cége ellen.

 

 

 

            Az elmúlt napokban felröppent sajtóhírek szerint felszámolási eljárás indult a Lukale Fejlesztõ és Befektetõ Rt. ellen. Lapunkban korábban már több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a ciprusi bejegyzésû Doxeon Investment & Consulting Ltd. tulajdonában lévõ részvénytársaság egy élményváros építését tervezi Bezenye és Hegyeshalom között.

 

 

           

Ilyen lesz.

Kattintson a képre >> 

Alexander-Helmut Finstert, a Lukale Investment & Development AG ügyvezetõ igazgatója a Kisalföld érdeklõdésére cáfolta, hogy a cég felszámolás alatt állna. Elmondta: mindössze egy húszezer forintos számla miatt nyújtott be ellenük felszámolási kérelmet egy vállalkozás, ám az élményváros megvalósítását ez nem befolyásolja.

Az ügyvezetõ kiemelte: a cég már bemutatta a beruházás megvalósításának fedezetét igazoló bankgaranciákat. Jelenleg a Gazdasági Minisztérium állásfoglalására várnak, majd az engedélyek birtokában – az eredeti terveknek megfelelõen – még idén megindulhat az építkezés.

 

A „Lukale Amusement Town hu" fantázianevû élményváros 57 milliárd forintból 153 hektáron épül majd fel Bezenye és Hegyeshalom határában. A létesítmény hatvannyolc különbözõ szórakoztató elemet és show-mûsort foglal magában fedett és szabadtéren egyaránt. Ezenkívül egy 588 ágyas luxushotel is mûködik majd a területen, valamint 60 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont várja a látogatókat az év minden napján. A beruházás elsõ ütemében 6700 embernek biztosít munkalehetõséget, az elsõ idõben évi 2,6 millió látogatóra számítanak, akiknek mintegy hetvenöt százaléka Ausztriából érkezik majd.

 

 

Bezenyére „költöztek"

 

Schmatovich Mátyás, Bezenye polgármestere is értesült a cég ellen folyó eljárásról, ám szerinte ez azzal áll összefüggésben, hogy a társaság a közelmúltban áthelyezte a székhelyét Budapestrõl Bezenyére.

 

Kapcsolódó anyagok >>

 

Elõálltak az élményváros terveivel (2005-01-27) >>

Élményváros 400 millió euróból (2005-01-25) >>

 

 

           

            Wellnessközpont épül félmilliárdból     

            Wellnessközpont lehet Szigetköz         

            Álomváros: jövõ õszre elkészülhet