Istállóajtóval (is) a víz tetején              

 

 

           

            Cs. A.

2002-07-07

 

           

            Idén második alkalommal rendeztek Dunakilitin vízifesztivált. A háromnapos rendezvény során kiderült: nem lehet szárazon megúszni az erõpróbákat.

 

 

 

           

           

Bójakerülés     

A pénteken kezdõdött Szigetközi Vízi Fesztiválon a víz szerelmesei randevúzhattak egymással, s komoly erõpróbákon mérhették fel, hogy ki a legügyesebb a vízi játékokban. A benevezett csapatok és a kilátogató érdeklõdõk bemutatót láthattak a tûzoltóság vízmentési gyakorlataiból. Az elsõ nap vízi versenyei után, este a Zanzibár és a Ladánybene együttes adott koncertet a felállított sátorban.

 

A szombat és a kellemes idõ rengeteg embert vonzott a Duna partjára. A vízi ügyességi versenyeken bebizonyosodott: sokat számít a technika, nem lehet mindent erõbõl " megoldani. A viadalon volt bójakerülés kajakkal, hordó- és üvegszedés, istállóajtón való evezés is. Ezeken a legnagyobb probléma a csapatok tagjainak elõkerítése volt: néhányukat bizony a sörsátorból kellett kiráncigálni. A rendõrség a vízi közlekedés szabályait ismertette és mutatta be a fesztiválon.

 

Bár a látványosnak ígérkezõ hidroplános sárkányrepülõ-bemutató idén is meghiúsult a nagy szél miatt, a búvárúszó tájékozódási verseny némi kárpótlást nyújtott a kilátogatóknak. A Henhouse Band és a Republic együttes koncertje után tábortûz gyújtott világosságot az éjszakában.

Vasárnapra is maradtak színes programok: jet-ski gyorsulási verseny, valamint vízi dodzsemezés. Ez utóbbi egyébként tíz lóerõs motorral meghajtott, szinte felboríthatatlan gumicsónakokkal történt. A minitriatlon befejezése után hagyományosan a denkpáli hallépcsõig tartó vízi túra zárta a rendezvényt.