<--SZIGETKÖZ CIKKEK

<--FŐOLDAL

Indul a vizes „szezon”

2007-04-25

 

Nyár közeledtével indul a vizes sportok szezonja a Szigetközben: jövő hétfőn kenus vízi túrát szerveznek a Mosoni-Dunán.

 

Emellett júniustól vízi fesztiválok, valamint a hagyományos Szigetköz–Csallóköz kenumaraton is látványosnak ígérkezik.

 

Április 30-án, hétfőn a víz szeretetére és a vízi szezon kezdetére szeretnék felhívni a Szigetközben élők figyelmét, így szezonnyitó vízi túrát hirdet minden érdeklődő számára a Mosoni-Dunán a Felső-szigetközi Szabadidő és Vízi Sport Egyesület, valamint a Mosonmagyaróvári Evezős Egyesület.

 

Kránitz Béla szervező elmondta:

az indulás a rajkai Aranykárász kempingben lesz hétfőn reggel kilenc órakor. Érkezés 5–7 óra múlva várható a mosonmagyaróvári evezősök telephelyére, ahol étkezési lehetőség is lesz.

A túrára a felszerelést és a túravezetőket a szervezők biztosítják. Több megállót terveznek, ám azt kérik: ide ételt és italt azonban mindenki hozzon magával. A túrával kapcsolatban információ kérhető a 30/217-

2497-es telefonszámon vagy olvasható a www.vadviz-kemping.hu internetes portálon.

 

„A rendezvénnyel egyben szeretnénk felhívni a figyelmet a nyári közönségcsalogató programokra: a június 23-án kezdődő mosonmagyaróvári vízi napokra, a július 7–8-án tartandó, immáron hagyományos dunakiliti vízi fesztiválra, az augusztus negyedikén a szlovákiai Somorján sorra kerülő első vízi fesztiválra és a szeptember első hétvégéjén megrendezendő – Dunakilitiről induló – Szigetköz–Csallóköz kenumaratonra és szlalomversenyre" – mondta Kránitz Béla.

 

Cséfalvay Attila

 

- KISALFÖLD -