Hatszázmillió forintból rekreálnak                    

 

 

           

            Cséfalvay Attila

2004-07-23

 

           

            A Dunakilitin készülõ wellness rekreációs szálloda munkálatai gõzerõvel folynak, hisz a tervek szerint októberben megnyílik a létesítmény. A hatszázmillió forintból épülõ szálloda egyik lakórészlege szinte már kész, míg a bowlingpályán elvileg szeptembertõl lehetne gurítani.

 

 

           

 

           

 

Tavaly kezdõdött

 

Tavaly novemberben már beszámoltunk arról, hogy wellness rekreációs szálloda készülhet el nyárra Dunakilitin. A félmilliárd forintos beruházás során – melybõl 75 milliót a Széchenyi-terven nyertek a befektetõkélményfürdõt, szállodát, bowling- és fallabdapályát, valamint fitnesztermet is kialakítanak az épületegyüttesben.

 

 

Szálloda és apartmanok

 

Nos, a kivitelezés befejezése kissé csúszik, de jó ütemben halad: októberben átadhatják a létesítményt. Psze Attila, a készülõ szálloda egyik tulajdonosa a Kisalföldnek elmondta: vannak olyan épületrészek, melyek szinte teljesen elkészültek, s már a szõnyegpadlóval dolgoznak.

– Néhány éve a Széchenyi-tervben hetvenötmillió forintot nyertünk turizmusfejlesztési célra. Ezt kellett még kipótolnunk több mint félmilliárd forinttal, amelynek egy részét banki kölcsönökkel fedezzük: terveink szerint egy harminckét ágyas szálloda és apartmanok épülnének Dunakilitin. Tíz apartmant szeretnénk is rögtön értékesíteni.

Emellett a wellness felé orientálódunk: komplex szolgáltatásokkal akarjuk Dunakilitire csalogatni a turistákat.

 

 

Ünnepélyes megnyitó novemberben

 

A hagyományos sportturizmust is megcélozzuk: a mûfüves teniszpálya már rendelkezésre áll, a bowlingpálya és az uszoda szeptemberre elkészül, s fallabdázni, kondizni és aerobikozni is lehet õsz végétõl. A kivitelezõk dolgoznak a klimatizált étterem, százszemélyes konferenciaterem és három tárgyaló kialakításán. A tervezett ötszázmilliós keretbe sajnos nem fértünk bele, körülbelül százmillióval kell kiegészíteni ezt az összeget. A mûszaki átadást október elejére, az ünnepélyes megnyitót novemberre tervezzük – mondta el lapunknak Psze Attila.

 

 

           

            Romantikus hotel épülhet Dunakilitin