Halászok munka nélkül                       

 

 

           

            M. Á.

2003-07-09

 

           

            A március végén Dunakilitinél lefülelt két illegálisan villanyozó halász ügyében jogerõs döntés született. A határozat értelmében bevonják az engedélyüket, illetve pénzbüntetés megfizetésére ítélték õket.

 

 

 

           

           

Tettenérés: Egy évre oda az engedély. (Rendõrségi felvétel)    

Fordulatokban bõvelkedõ vízi üldözés után fogtak el a Mosonmagyaróvári Rendõrkapitányság nyomozói két férfit illegális elektromos halászat közben Dunakilitin még március végén (Kisalföld, 2003. március 29.). A dunakiliti Tamás Gyulát és a dunaszigeti Lévai Eleket – akik egyébként mindketten hivatásos halászok – a rendõrség elõállította és ellenük jogosulatlan halászat miatt indítottak eljárást.

 

A vizsgálat lezárultával a Mosonmagyaróvári Rendõrkapitányság a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Földmûvelésügyi Hivatal vadászati és halászati felügyelõségénél tett szabálysértési feljelentést a két „elektromos halász" ellen, mivel a szankciók kiszabása a felügyelõség hatásköre. A hivatal a napokban hozta meg jogerõs szabálysértési határozatát az ügyben. Nagy Endre hivatalvezetõ lapunk érdeklõdésre megerõsítette: a két halász engedélyét határozott idõre bevonták, valamint a törvényben meghatározott százezer forintos felsõ határhoz közeli pénzbüntetés megfizetésére kötelezték. Az ítélet jogerõs, mivel az érintettek nem fellebbeztek. A két férfit foglalkoztató halászati termelõszövetkezet ellen egyelõre még folyik az eljárás.

Lapunk információi szerint a halászok engedélyét egy évre vonták be, valamint hatvan-, illetve nyolcvanezer forint pénzbüntetést kaptak.

 

 

           

           

            Nehéz idõk várnak a rapsicokra         

            Rapsicok pusztítanak a vizeken