Hajóban állás, úszva tolás, ittas vezetés                       

 

 

           

            Méhes Á.

2004-07-04

 

           

            Ismét õrültebbnél õrültebb versenyszámokban kellett megküzdeniük a csapatoknak egymással a hétvégén negyedik alkalommal megrendezett dunakiliti vízi fesztiválon.

 

 

 

           

           

Vízi fesztivál.   

Negyedik alkalommal rendezett vízi fesztivált a Felsõ-szigetközi Szabadidõ és Vízisport Egyesület a hétvégén Dunakilitin, a duzzasztómû tõszomszédságában lévõ kempingben. Ezúttal két társszervezõ – a szlovákiai Kormorán Dunamenti Idegenforgalmi Társulás és a Gyõri Búvár Sportegyesület – is besegített a lebonyolításba. A fesztiválon tizenkét csapat – közülük hárman Szlovákiából, egy Budapestrõl, a többiek pedig a környékrõl érkezve – mérték össze tudásukat a szervezõk által kitalált különféle játékokban.

 

A három napon át tartó rendezvény pénteken este tûzmentõ és fõzõversennyel kezdõdött. A szabadban készülõ ételek elkészítéséhez a tüzet a túlsó partról vízen kellett átvinniük a csapatoknak. Másnap délelõtt a hagyományos szárazföldi programok – foci, strandröplabda, falmászás – mellett thaiföldi kardvetélkedésben egy gerendáról kellett lelökni az ellenfelet. Nagy sikert aratott továbbá az „ittas vezetés" versenyszám, ahol megfelelõ alkoholmennyiség elfogyasztása után – amit szondáztatással ellenõriztek a versenybírák – kerékpárral kellett szlalomozni az akadályok között.

 

A nap második felében vízre szálltak a csapatok egy-egy kenuban. A különbözõ versenyszámok kitalálásánál a szervezõk ismét mindent megtettek annak érdekében, hogy a csónakok ne arra menjenek, amerre irányítóik akarták. A csapatoknak például lufikat kellett összeszedniük a vízbõl és a kenuba tenni, plüssfigurákat gyûjteni a túlpartról, de volt hajóban állás, úszva toló és váltóverseny is. A férfiak örömére nõi popsiszépségversenyt is hirdettek a szervezõk.

A programsorozat utolsó napján a már hagyománnyá vált közös nagy evezés várta a résztvevõket a Szigetközben.