<--SZIGETKÖZ CIKKEK

<--FŐOLDAL

Győri fűvészkert?

FH

2008.03.24.

Szemétlerakó helyett fűvészkertől álmodnaka győriek Kisbácsán, ahol annyi a szemét, hogy a rágcsálók is elszaporodtak.

 

Illegális szemétlerakó helyet szeretnének megszűntetni Kisbácsán a győriek és a helyén füvészkertet alakítanának ki a lakott területen található szitásdombi természetvédelmi övezetben. Három éve a védelem alatt álló területre belépni sem lehet, annyi a szemét, a kerti hulladékot is odaviszik a lakók. Ez közegészségügyi szempontból is problémát okoz, a rágcsálók is ide járnak. A terület önkormányzati tulajdonban van, így most a főépítészhez fordultak segítségért. Bemutató kertet szeretnének kialakítani, ahová rengeteg fűszernövényt telepítenének. Oda bárki bemehetne, és ha a főzéshez szeretne néhány levelet a növényekből, szedhetne belőle. Így mindenki magának érezné a kertet, ápolnák, gondoznák, nem pedig szeméttel szórnák tele. A Zölderő Környezetvédő és Szépítő Egyesület pályázati pénzből alakítaná ki a füvészkertet.

 

Hozzászólás:

 

6.  Dr. Ferenczi Zoltán 2008.03.25 11:03

 

Tiltakozom a megjelent hír miatt. Ilyen zagyvaságot csak rosszindulatból írhattak le.

Kérem azonnal töröljék ezt a cikket, mert ez így egyszerűen hazugság. A leírt szavak sem a témához, sem a formához nem illenek..

Az eredeti elképzelés a Bácsai Krónikában olvasható. Ebben fűszernövények nem találhatók. Ilyent csak az elképzelést meghiusítani akarók írhattak le.

Kérem a Kisalföld napilapot, hogy e zagyvaság helyett közölje a Bácsai Kronikában megjelent írásomat. Szívesen elküldöm azt.

Dr. Ferenczi Zoltán a Zölderő Egyesület elnöke

 

Forrás: Kisalföld - www.kisalfold.hu