Golfcentrum létesül a Szigetközben                 

 

 

           

            Cséfalvay Attila

2003-09-02

 

           

            Ötven hektáron tizennyolc lyukból álló, nemzetközi szintû golfpályát és kiszolgálólétesítmények megépítését tervezi Dunakilitin Csebi Pogány Alajos. A többmilliárdos befektetés három év múlva készülhet el.

 

 

 

           

           

Lujzi bácsi és társa, Éva asszony: Ütõs vállalkozásba kezdtek.

A kastélyszálló felépülése után néhány évvel újabb „nagy dobásra" készül Csebi Pogány Alajos: nemzetközileg is elismert golfpályát építene szülõfaluja határában. Tizennégy hektáros birtokán épült kilenclyukas eddigi golfpályája teljes kihasználtsággal üzemel. Szlovákiából rengetegen járnak át a határhoz közeli golfcentrumba.

 

 

Két lehetséges helyszín

 

– Mivel Pozsony környékén nincs pálya, s északi szomszédunknál nagyon divatos sport lett a golf, ezért üzletemberek, politikusok járnak át hozzánk – mondta Csebi Pogány Alajos.

 

– Állandó vendégeink mellett folyamatosan új játékosok is érkeznek, akiknek egyre nehezebb idõpontot találnunk. Innen jött az elképzelés, hogy szükség lenne egy nagyobb golfpályára. Társammal, Éva asszonnyal két területet szemeltünk ki: egy Tejfaluszigethez közeli és egy Feketeerdõ elõtti ingatlant. Terveink szerint több lépcsõben valósulna meg az új golfpálya. A kiszolgálólétesítményekkel – bárok, öltözõ – és egy megfizethetõ, másodosztályú szállodával együtt milliárdos nagyságrendû lenne a befektetés.

 

A két érintett területen nemcsak nekem és az önkormányzatnak van részünk, hanem néhány magántulajdonosnak is, akiknek területcserét ajánlottunk. Én persze megértem, ha valaki ragaszkodik a földjéhez, ám ebben a modern világban haladni kell a korral. Ausztriából, Kanadából érkeznek golfozók Dunakilitire, ismerik meg a település nevét s viszik el jó hírét.

 

 

Amerikai játékosok is jönnének

 

A legtöbben Szlovákiából érkeznek: állandó telt házzal üzemel a golfpályánk északi szomszédainknak köszönhetõen. A mostani kilenclyukast tehát kinõttük, ráadásul sokan elég könnyûnek találják. Viszont az új pálya nemzetközi versenyekre is alkalmas lenne, s szeretnénk tengerentúli versenyzõket is meghívni. Egyébként sokan beutazzák Európát, s kipróbálják és tesztelik az összes ismert pályát. Az uniós csatlakozással és a határok megszûnésével itt egy golfcentrum épülhetne fel, mely a turizmus része lenne.

 

Szeretnénk a helyi vállalkozókat is bevonni a kapcsolódó szolgáltatásokba egy közös projekt keretében. Ha a telektulajdonosokkal jövõ márciusig sikerül megegyezni, akkor 2006 végére elkészülhetne a falu határában a létesítmény. Az éves tagdíjak befizetése is jó befektetésnek tûnik, bár nem vagyok profitorientált ebben az üzletben – állítja Csebi Pogány Alajos.

 

 

 

           

            Golfpálya épül Gyõrött?          

            Határon átnyúló golfpálya?