Gazdasági kisvasút a Szigetközben?

 

F. J.

2006-07-12

 

Két, ma is használt híd, a Bolgányi és a Lickópuszta melletti a bizonyíték rá, hogy létezett kisvasút a Szigetközben.

 

 

Két, ma is használt híd, a Bolgányi és a Lickópuszta melletti a bizonyíték rá, hogy létezett kisvasút a Szigetközben, az egyik a Dunaszeg és Öttevény, a másik a Hédervár és Lébény közötti lóvontatású gazdasági vasút nyomvonalában.

 

A Győrből tíz éve családjával Dunaszegre költözött Veres László önkormányzati képviselő az interneten akadt rá olyan üzenetváltásokra, amelyekben az ország különböző régióiban egykor létező kisvasutakon nosztalgiáztak. Kíváncsivá tette a vasúttörténet, annak a helyi vonatkozásai, hiszen dunaszegi öregektől hallott róla, hogy Szigetköznek is megvolt a maga sajátságos kisvasútja.

 

 

– Felleltem egykori térképet, amelyen szerepel a szigetközi keskenyvágányú, lóvontatású gazdasági vasút nyomvonala. Angolból vették a nevét, lórénak nevezték, Dunaszegen lóré néven is emlékeznek rá. A kisvasutaknak ma is megvan két tárgyi emléke. Két híd, amelyeken áthaladtak a kisvasutak, az egyik a Dunaszeg melletti Bolgányi híd, a másik Lickópuszta mellett, a Hédervárról Lébényig vezető kisvasút haladt át rajta. Ezen a két kisvasúton juttatták az árut a helyiek Öttevényre, illetve a lébényiek Hédervárra. A tejet például, így aztán estére a hegyeshalom–budapesti nagyvasúton már följuttathatták a fővárosba.

 

Annyi bizonyos, hogy a kisvasút 1954-ben, a szigetközi nagy árvíz idején még létezett az akkoriak szerencséjére. Így ugyanis Öttevényről, a vasútállomásról könnyebben tudták a téglát az újjáépítéshez szállítani.

Mosonmagyaróvárról Győrbe a Szigetközön át a XX. század elején nagyvasutat terveztek. 1906-ban ehhez az elképzeléshez igazodva épült meg a halászi híd. Az első világháború azonban közbeszólt, de a terv meghiúsulásának nem kevésbé oka volt a pénztelenség is. A nagyvasútból semmi se lett, a szigetköziek kisvasúttal segítettek magukon, hogy olcsóbban és könnyebben tudják a mezőgazdasági termékeket elszállítani.

 

Miért ne lehetne újraépíteni a keskeny- vágányú kisvasutat Szigetközben, a régi nyomvonalon? Már nem első szándékú gazdasági céllal, áruszállításra, hanem a turisták örömére – az idegenforgalom is hozhat pénzt a konyhára. Már nem ló vontatná a kocsikat, bár maradhatna a régi neve. Nosztalgiázók akadnak a Szigetközben is.