Építik a termálfalut Kunszigeten                      

 

 

           

            R. Z.

2005-10-04

 

           

            Négyéves elõkészítõ munka után látványos szakaszába ért a kunszigeti termálfalu kialakítása.

 

 

 

           

           

Kattintson a látványtervre >>  

Nemrégiben megkezdõdött a huszonöt hektáros terület tereprendezése. Bohner Tamás projektvezetõ a Kisalföldnek elmondta: jelenleg a telkek közmûvesítése zajlik. Kiépül az ivóvíz- és a csatornarendszer, a gáz, az elektromos áram, a közvilágítás, a telefon és a kábeltévé hálózata. Ezzel várhatóan az év végére készülnek el. Az utak földmunkái is folynak, a betonozást a jövõ év elejére tervezik, viszont már november elsején elkezdik fúrni a termálkutat.

 

A következõ lépés a wellnessközpont engedélyeztetése lesz. Utána rögtön kiírják a tendert az 1400 négyzetméteres, többmedencés, élményelemekkel ellátott komplexum kivitelezésére, amely valószínûleg 2007 elejére készül el. A csónakázótó környékét már nyár elejére rendezik. A 99 lakótelekbõl 20-at az elõértékesítés során eladtak, errõl bõvebben a www.thermalfalu.hu honlapon lehet tájékozódni.

 

– Már a hetvenes évek elején szóba került a termálvíz-hasznosítás. Akkor Kunsziget nevét is emlegették, de Lipóton valósult meg a terv. Nálunk azóta is szeretnék az emberek, hogy ez az álom valóra váljon. A fürdõ és a termálfalu új fejlõdési irányt adhat a településnek – szögezte le Lendvai Ivánné. A polgármester hozzátette: a mintegy egymilliárdos fejlesztés költségeit a beruházó cég állja. Tóth Róbert, aki a fiatalabb generációt képviseli a faluvezetésben, elmondta: a helybeliek leginkább a kútfúrást és a wellnessközpont építését várják. Úgy véli, ez már reális közelségbe került, a munkák a tervek szerint haladnak.