Élményváros 400 millió euróból                      

 

 

           

            2005-01-25

 

           

            Százhúsz hektáron elterülõ élményváros felépítését tervezi egy osztrák befektetõcsoport Bezenyén.

 

 

 

           

           

Kattintson a képre >>

Velence a hármas határ mentén: néhány év múlva már itt is gondolázhatunk?   

A bezenyei önkormányzat ma esti ülésén ismertetik a befektetõk a nagyberuházás terveit. A Lukale Investment & Development Rt. vezetése itt tájékoztatja a bezenyeieket a cég építési szándékáról. A tervezett beruházásról hivatalosan egyelõre semmit sem tudni, ám a Kisalföld birtokába jutott dokumentum szerint az osztrák befektetõk élménypark kialakítását tervezik a hármas határ mentén, kapcsolódva a sokat emlegetett Eurovegashoz az M15-ös autóút másik oldalán.

 

 

 

Hárommillió látogató

 

A „Lukale Amusement Town hu" elnevezésû bevásárlóközponttal kiegészített élménypark a tervek szerint egész évben fogadja majd a látogatókat. A monumentális város nemcsak a felnõttekre, hanem a gyerekekre is épít, hiszen úgy számolják, hogy a tervezett évi mintegy 3,15 millió látogató huszonhárom százalékát a kisebb korosztály adja majd.

 

Az elképzelések szerint több önálló területet alakítanak ki, a kilátóktól a show-mûsorokon, valamint a teljes családot megmozgató attrakciókon át a látványkonyhákig.

 

A 120 hektáros területen – amit már mûvelés alól is kivontak és a befektetõk rendelkezésére áll – 400 millió euróból építik fel az élményvárost. Ezt a hírek szerint egyedülállóan izgalmas és lenyûgözõ létesítmények vonzó egyvelege alkotja majd. Tervezett éves forgalma 500 millió euró.

 

A Motorvilágtól Velencéig

 

Összesen öt témakör köré csoportosuló „városrész" létesül, teljes közlekedési kapcsolattal és infrastruktúrával. Az élményváros a Motorvilág, Retsnifvillage fantáziavilága, Tomorrow, az Alpok és Olaszország – Velence hangsúlyozásával – témaköröket öleli fel és mutatja be. Minden egyes tematikus részben kialakítanak a gyerekek felügyeletét ellátó egységet. Még a hat-tíz éves korosztály is különleges attrakciókat és játszótereket próbálhat ki. A gasztronómiai kínálatot huszonhét vállalat teszi változatossá. Az objektum bevásárlóközponttal egészül ki, ami közvetlenül kapcsolódik az élményvároshoz.

 

 

Közel 9 ezer munkahely

 

 

           

Kattintson a képre >>

illusztráció       

A Lukale Amusement Town hu a tervek szerint 8811 embert foglalkoztat, ám ez a létszám a számítások szerint – a folyamatos fejlesztéseknek és bõvítéseknek köszönhetõen – évente várhatóan tíz százalékkal nõ majd.

Az élményvárosban létesülõ munkahelyekhez magas fizetéseket ígérnek a befektetõk: a diplomásoktól a segédmunká-

 

sokig sokrétû lesz a foglalkoztatottság.

A keresett szakmák rendkívül széles palettáján megtalálhatók az adóügyitõl kezdve a vásárlói és biztonsági személyzeten át a közlekedési munkatársak, az elektronikus adatfeldolgozó személyzet, illetve a gasztronómiai és szállodai szolgáltatók.

 

 

Burgenland és Szlovákia kihullott a rostán

 

Lapunk információi szerint a szórakoztatóközpont helyérõl és létesítésérõl már hosszabb idõ óta tárgyal az osztrák WinterWerbung GmbH által összefogott befektetõi csoport az illetékes magyar hatóságokkal. A tervezett helyszínek közül elõbb Burgenland, majd Szlovákia hullott ki a rostán, így a végsõ választásuk Magyarországra esett.

 

A létesítménykomplexum megvalósítását koordináló magyar részvénytársaságot már korábban megalapították. Hazánkban elõször Sopron környékét nézték ki a befektetõk, ám most mégis úgy tûnik, hogy a hármas határ bizonyul a legalkalmasabb helyszínnek az élményváros felépítéséhez.

 

Kapcsolódó anyagok >>

 

Euro Vegas: hatósági kontroll kell (2004-02-18) >>

Euro Vegas: nyilvánosság elé állnak a befektetõk? (2004-06-18) >>

Finisben a kaszinóváros (2004-07-22) >>

Kormányzati lépést vár az Euro Vegas (2003-08-11) >>

Milliárdok, kedvezmények és a koncesszió ára (2004-12-09) >>

 

 

           

            Euro Vegas: februárban kezdhetik       

            Álomváros: jövõ õszre elkészülhet