<--SZIGETKÖZ CIKKEK

<--FŐOLDAL

 

Dioráma a Mosoni-sík állatairól

Cséfalvay Attila

2008.03.18.

Mosonszolnok - Egymillió forintból elkészített, a Mosoni-sík állatait bemutató diorámát avattak fel a napokban a mosonszolnoki iskolában. Hamarosan egy kitömött túzok is érkezik a gyűjteménybe.

                                       

 

Lachmann János ötletére kezdte el a dioráma megvalósítását a mosonszolnoki önkormányzat. Egymillió forintot szántak e célra, s az ökoiskolájuk oktatómunkáját segítik e kiállítással. A Lajta–Hanság Zrt. támogatását is élvezték a Mosoni-síkon is élő állatok beszerzésében, és az elkészült anyag Hatos Tibor preparátor munkáját dicséri. A napokban adták át ezt a gyűjteményt a helyi iskolában. A könyvtár melletti részen állították fel az üvegfalat, mely mögé kerültek a kitömött állatok: a munkálatokkal két hónap alatt végeztek. De nemcsak madár- és állattani ismeretekre tehetnek szert az érdeklődők, hanem a környéken élő halakat is bemutatja a gyűjtemény. Sőt: Török Sándor polgármester elmondta, hogy a Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatóságának segítségével egy védett túzok is hamarosan a tárlat „szereplője" lesz.

 

Spakovszky Péter, a Nyugat-magyarországi Egyetem munkatársa, a LIFE túzokvédelmi programjának területi felelőse túzoktojásokat is bemutatott az ünnepség résztvevőinek.

 

 

Fotó

A diorámát a helyi általános iskolában alakíttatta ki az önkormányzat. Képünkön Spakovszky Péter.

 

Forrás: Kisalföld - www.kisalfold.hu