<--SZIGETKÖZ CIKKEK

<--FŐOLDAL

A ZöldErő a hulladékégetőről

2007.11.28.

Győr - A ZöldErő Környezetvédő és Szépítő Egyesület – amely hat éve azon dolgozik, hogy a Bácsa térségében működő Győri Hulladékégető Kft. tevékenységét korlátozza – örül a fellebbezésnek.

 

 

Győr - A ZöldErő Környezetvédő és Szépítő Egyesület – amely hat éve azon dolgozik, hogy a Bácsa térségében működő Győri Hulladékégető Kft. tevékenységét korlátozza – örül annak, hogy a 2007 tavasza óta engedély nélkül működő cégnek októberben kiadott működési engedélyezési határozatát Győr vezetése megfellebbezte – közölte lapunknak kedden küldött közleményében dr. Ferenczi Zoltán, a szervezet elnöke.

 

Hozzátette: remélik, hogy az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a város lakosainak érdekét szem előtt tartva elfogadja a fellebbezésben foglalt érveket.

 

Dr. Ferenczi Zoltán új környezetkultúrát vél felfedezni a megyeszékhelyen, amelynek lényege: a lakosság egészségének megőrzése fontosabb a kétes gazdasági érdekeknél. Megemlíti: Borkai Zsolt polgármester az égetőben tett látogatása során azt mondta, a város vezetője felelős azért, a győriek milyen vizet isznak és milyen levegőt szívnak.

 

A közleményben szót ejt a politikus kezdeményezésére és vezetésével megalakult társadalmi bizottságról, mely ellenőrizheti, megfelel-e a veszélyes hulladékot feldolgozó üzem a lakosság elvárásainak és a környezetvédelmi előírásoknak. Ebben az egyesület orvos, mérnök és környezetvédő szakértői és részönkormányzati képviselői is szerepet vállaltak.

 

Forrás: Kisalföld - www.kisalfold.hu