<--SZIGETKÖZ CIKKEK

<--FŐOLDAL

A vármegye borai Szigetköz ízeivel

2007.09.11.

Mosonmagyaróvár - „Szigetköz ízei, vármegye borai" címmel kezdődik háromnapos fesztivál csütörtöktől Mosonmagyaróváron a várkertben.

 

A hagyományteremtő céllal első alkalommal megrendezendő „Szigetköz ízei, vármegye borai" fesztiválról tartott sajtótájékoztatón Szabó Miklós polgármester elmondta: bár Mosonmagyaróvár nem nevezhető bortermelő városnak, az egykori Moson vármegye híres bortermő vidék. Ezeket a borokat, valamint a Szigetköz gasztronómiáját kívánják bemutatni a háromnapos rendezvényen, számos kulturális programmal együtt.

 

A támogatóknak köszönhetően a fesztivál minden programja ingyenesen látogatható.

 

Láng István, a társszervező Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője kiemelte: a rendezvény nem titkolt célja, hogy a szigetközi embereket is megszólítsák, programokat biztosítsanak számukra. Csalló Gábor vállalkozó, a fesztivál egyik főszervezője a programokról elmondta: másfél éves előkészítés eredményeként állt össze a rendezvény, ahol várhatóan mindenki megtalálja majd a magának megfelelőt.

 

A háromnapos fesztivál holnap délután 3 órakor kezdődik a borfalu megnyitásával, majd fél 4-kor Berecz András ének- és mesemondó műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. Fél 5-kor Pusztai Antal gitárművész, majd 5 órakor a Vivat Bacchus énekegyüttes lép színpadra. Fél 8-kor Charlie, majd az Earth Wind and Fire Tributa Band koncertezik.

A részletes program és további információk a www.szigetkozfesztival.hu oldalon olvasható.

 

Fosztogatók a borfaluban

A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a napokban kezdte építeni a „borfalut" a várárokban. A kihelyezett faházakat azonban már az első éjszaka feltörték ismeretlenek és – mivel mást nem találtak – az összes kábelt levágták és ellopták. A további hasonló esetek megakadályozása érdekében a szervezők fokozott figyelmet fordítanak a fesztivál helyszínének őrzésére.

 

Forrás: Kisalföld - www.kisalfold.hu