<--SZIGETKÖZ CIKKEK

<--FŐOLDAL

Antológiában mutatkozik be a térség

Mészely Réka

2007.11.01.

Mosonmagyaróvár - Irodalmi műsor tette színessé az ezerötszáz példányban megjelent Merített örökség – 2007 című irodalmi antológia mosonmagyaróvári bemutatóját. A kötetben a Szigetköz–Mosoni-síkság–Hanság térség harminckét alkotójának verse, prózája olvasható.

 

– Ez a kötet azért jöhetett létre, mert nem valami ellen, hanem valamiért fogtunk össze – emelte ki köszöntőjében Kertész Attila, Újrónafő polgármestere. A térségi antológia ötlete ugyanis Újrónafőn fogant meg, és elsősorban a helyi művészek „bábáskodtak" születésénél is. Elsőként a Baráti Kör Újrónafőért Egyesület és a helyi önkormányzat karolta fel, hogy aztán a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás és a hozzá tartozó huszonhat település támogatását is élvezze. Az antológia sikerességének bizonyítéka – amellett, hogy majd minden példány elfogyott –, hogy megálmodói a folytatásra is gondoltak. Egy következő kiadványban a térség képzőművészei mutatkozhatnának be alkotásaikkal.

 

Merített örökség: Harminckét alkotó mutatkozik be az antológiában.

 

A közönség a könyvbemutatón egy kis ízelítőt kaphatott az itt élő festők, grafikusok művészetéből: a Fehér Ló Közösségi Ház nagytermét minden alkotó négy-négy képével díszíthette.

 

Az antológiában tizenhárom település harminckét alkotója mutatkozik be: a többkötetes profik mellett olyan szerzők is, akik most jelentkeznek először egy publikációban.

 

Forrás: Kisalföld - www.kisalfold.hu