Akik legyőzték a folyókat

 

2006-05-19

 

A köztársasági elnök érdemkeresztjét vehette át tegnap két győri szakember az árvízvédelmi munkáért.

           

A köztársasági elnök érdemkeresztjét vehette át tegnap két győri vízügyi szakember az árvízvédelmi munkáért. Többeket a minisztérium jutalmazott.

 

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság emberei nem csak a Duna megyei és komárom-esztergomi szakaszát védték áprilisban, de még a Tisza és a Hármas-Kőrös megfékezésénél is helytálltak. A kormány egyik elismertje, Csapó János például a Csépánál és Szelevénynél megcsúszott töltés mellett teljesített szolgálatot. Az igazgatóság minden szakembere megfeszített tempóban dolgozott, hogy legyőzze az árvizet.

 

A köztársasági elnök és a kormány elismerését vehette át tegnap megyénk több vízügyi szakembere, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak a dunai és a tiszai árvízvédekezésnél. A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét Szabó Miklós, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Hansági Szakaszmérnökség területi felügyelője kapta.

 

Szintén a köztársasági elnöktől vehette át a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét Jakus György, a Vízügyi Központ és Közgyűjtemények vízügyi igazgatója, törzsvezető-helyettes. A kormány is köszönetét fejezte ki a helytállásért többek között Balogh József győri polgármesternek és Szakács Imrének, a megyei közgyűlés elnökének. Az Észak-dunántúli Vízügyi és Környezetvédelmi Igazgatóság szakemberei közül jutalomban részesítette a kormány Baross Károly műszaki igazgatóhelyettest, Csapó Jánost, a rábai szakaszmérnökség területi felügyelőjét, Dávid Balázst, az esztergomi térség gátőrét és Kovács Mihályt, a szakmérnökség vezetőjét.

 

Szabó Miklós, a köztársasági elnök kitüntetettje áprilisban először Táton teljesített szolgálatot, majd a dunai árvíz elvonulása után Tiszakécskén irányította a munkálatokat.

 

Baross Károly a minisztérium elismerő oklevelét kapta a helytállásért. A védelmivezető-helyettes a Duna teljes védelmi szakaszának biztosításáért felelt.

 

Csapó János szintén a kormány elismerésével tért haza tegnap. Ő Tiszaroffnál, Csépánál, Szelevénynél, Tiszakécskénél teljesített szolgálatot, s a Körös jobb parti szakaszán műszaki irányítóként dolgozott.