<<--Cikkek /  <<--Címoldal Szigetköz  

Első fokon - A győri önkormányzat ellenére nem bővíthető az égető

kisalfold.hu

2015.12.18.

A győri hulladékégetőben jelenleg évente 7000 to veszélyes és 1000 tonna nem veszélyes hulladék égethető el. Ezen mennyiségek növelése 2002. évtől van folyamatosan - eddig eredménytelenül - kérelmezve.

Az engedélyezési eljárásokba Mi Bácsaiak, mindig az egészséges környezet biztosítására és nem az égető akadályozására avatkoztunk, avatkozunk be. Ilyenkor mindig számon kérjük a jogszabályi előírások betartását, a feltárt hiányosságok megszüntetését. Legutóbb 12000 to/év emelést kért az égető.

Rendíthetetlen kitartásunknak is köszönhető hogy a kérelem elbírálásáról szóló Kormányhivatali határozat 35. oldalán a XII. fejezet A pontjában foglaltak szerint az évente 8000 tonnánál nagyobb mennyiség elégethetősége addig nem engedélyezhető, amíg az önkormányzat égetőre is vonatkozó kapacitás szabályozása nem változik.

Ugyanis Győr Megyei Jogú Város közgyűlése 2006-ban indítványomra a helyi építési szabályzatba (GYÉSZ) az égető telephelyét is jelentő övezetre olyan egyedi előírást emelt be amely szerint: A 2005-ben engedélyezet feldolgozási kapacitás tovább nem növelhető. Semmilyen ok nincs arra hogy ezt a szabályt változtatnunk kellene.

Természetesen a határozattal szemben a kérelmező fellebbezhet, de ez azt is jelentené, hogy az égető szembe megy azzal a várossal, aki annak idején befogadta - közölte Bárány István, önkormányzati képviselő.

 


... /em>

KISALFÖLD napilap - kisalfold.hu - 2016

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika