<<--Vissza Cikkek  /  <<--Bácsa  / <<--Címoldal-Szigetköz

Díjazták a Bácsán végzett munkát


A sportéletben végzett tevékenységéért vehetett át „Bácsa szolgálatáért" díjat a közelmúltban Alföldi Zoltán, a helyi futballklub edzője.

Gőgös Balázs - 2012.07.05.

A korábban NB III-as szinten is futballozó tréner szinte a kezdetek óta jelen van a bácsai futballban, játékosa is volt az egyesületnek, de egy komolyabb sérülés miatt abba kellett hagynia a játékot. Viszont nem csak edzéseket tart: ha kell, pályát fest és pályázatokat is ír, igazi mindenes.
„Megtisztelő volt, hogy átvehettem ezt a díjat – kezdte Alföldi Zoltán. – Tizenhét éves korom óta elképzelhetetlen az életem futball nélkül.

Alföldi Zoltán

Legtöbb időt korábban a MÁVDAC-ban játszottam, a csapattal bronzérmet is nyertem. Itt Bácsán is először játékos voltam, de sérülés miatt abba kellett hagynom a futballt. Megvan az edzői képesítésem, és a játékosok is elfogadnak mint edzőt, így könnyű a helyzetem. A megyei másodosztályban szerepelünk már évek óta. Voltunk már negyedikek is, a tartalék csapattal pedig bajnokságot is nyertünk" – fogalmazott a tréner.

A bácsai klubot 1995-ben alapították. Jelenleg a sporttelepet két egyesület használja. A helyi futballcsapat mellett az Üstökös FC is itt játssza hazai mérkőzéseit. A két egyesület között jó a viszony, közös tervvel is készülnek a jövőre nézve.

„Szeretnénk, ha a későbbiekben a két klub összeforrna, egyesülne. Terv, hogy az Üstökös FC-ből játékosok kettős igazolással nálunk is játszanának. Két-három éves projektről van szó. Reméljük, sikerül megvalósítani a terveinket. Szeretem, amit csinálok, reményeim szerint a Bácsa FC sokáig szerez még örömet lelkes szurkolóinak" – tette hozzá Alföldi Zoltán.

 

Forrás: kisalfold.hu (KISALFÖLD napilap)

 

 

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika