<<--Vissza Cikkek  /  <<--Bácsa  / <<--Címoldal-Szigetköz

Bácsa szolgálatáért

2011. október 20.

 

Dr. Ferenczi Zoltán Bácsa városrész érdekében, a környezet védelméért és szépítéséért végzett folyamatos, áldozatos munkája elismeréseként Bácsa Szolgálatáért díjat kapott.

Az elismerést Borkai Zsolt polgármester a Városházán adta át a Zölderő Egyesület elnökének. A polgármester gratulált az elismeréshez, és megköszönte dr. Ferenczi Zoltánnak azt a fáradhatatlan munkát, amit Bácsa településrészért végez.

A díjazott elmondta, megtiszteltetés számára a kitüntetés, amit az egész Zölderő Egyesület munkájának elismeréseként értékel. Kifejtette, az egyesület az elmúlt időszakban olyan maradandó emlékhelyeket, létesítményeket hozott létre, ami a bácsaiak, és minden győri hasznára válhat.

Példaként említette a Mosoni-Duna partján létrehozott Szent Vid emlékhelyet, vagy éppen a templom előtt álló történeti emlékszobrot, és közösségi teret. Az elnök megemlítette a Szitásdomb füvészkertet is, amelynek kialakítása során 6,4 hektárnyi területet tisztítottak meg mintegy 250 köbméter szeméttől. 800 méter hosszú sétautat alakítottak ki, ahol az iskolások és a látogatók számára információs táblákkal mutatják be a füvészkert védett növénytársulásait.

Érdekesség, hogy az Audi építkezés területéről mentett növények egy részét is erre a területre telepítik át.

Papp Zsolt

Forrás: gyorplusz.hu

 

 

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika