<<--Vissza Cikkek  /  <<--Bácsa  / <<--Címoldal-Szigetköz

Átadták a Zemplén utcát

2013. április 16.

Megújult a Győr-révfalui Zemplén utca, ahol korábban a csapadékvíz és a burkolat rossz állapota is gondot okozott.

Borkai Zsolt polgármester elmondta, az önkormányzat évről évre jelentős összeget fordít a városi úthálózat fejlesztésére, a lakóutca programra pedig külön keretet, az idén több mint félmilliárd forintot biztosít. Az elavult, rossz állapotú lakóutcák megújítása a különböző balesetek elkerülése, és a lakókörnyezetek még élhetőbbé tétele miatt is fontos. Hozzátette, az útburkolatok kijavítása mellett a város kiemelten kezeli a csapadékvíz elvezetésének kérdését is, és lépésről lépésre halad az utcák felújításával.

Bárány István, a terület önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, a városrészben több rossz állapotú utca is található, ezek közül most a Zemplén utca felújítása valósult meg. Hozzátette, az itt élők a korábbi áldatlan állapotok helyett egy teljesen megújult utcába térhetnek haza. A képviselő köszönetet mondott a polgármesternek és az önkormányzatnak azért, hogy megvalósulhatott a beruházás.

Prédl Antal Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének vezetője kifejtette, a Zemplén utca felújítását a Bácsai út és Körtöltés utca közötti, mintegy 500 méter hosszú szakaszán végezték el. A beruházás negyvenmillió forintba került, amelynek keretében teljesen megújult a több évtizedes, felületi bevonattal ellátott útszakasz, amely a vízelvezetés megoldatlansága és a régi, teherbírás nélküli pályaszerkezete miatt évente többször kátyúsodott, megnehezítve az utcában élők közlekedését. A felújítást megelőzően a Pannon-Víz Zrt. az elöregedett ivóvíz hálózat vezetékeit is kicserélte az utcában.


Papp Zsolt


Fotó: O. Jakócs Péter

 

 

Forrás: GYŐR+ újság (gyorplusz.hu)

 

 - LAP TETEJÉRE -


ingyenes webstatisztika